събота, 28 февруари 2009 г.

Подмяна на личностите в българската политика

Кажете ми ми защо ДСБ не потърси този човек и не го изтика напред:
http://frognews.bg//index.php?option=co ... Itemid=294


Впрочем, колкото и да съм скромен смятам, че и аз самият съм по-заслужил: Тук пускам част от едно мое "интервю“, където преди повече от година отговарям на въпроси зададени на "десни" политици / а може и да беше И.Костов /. Всеки, който е запазил все още една степен на ненакърненост на съзнанието ще открие, че съм бил прав и съм прав:


- Как трябва да се яви ДСБ на тези избори? Самостоятелно или в коалиция? 

В ситуацията не бих коментирал "как", но ще се яви заедно със СДС.



 Ако е коалиция, с кого? - Какво трябва да е отношението ни към СДС при положение, че Юруков ще връща стари компрометирани фигури там?


Юруков прави наистина доста на пръв поглед абсурдни ходове, които обаче по-късно се очертават като чу с други, малко дисперсирани цели. ДСБ, въпреки че доста от избирателите тъкмо това ги притеснява, трябва да свалят идеализма като доктрина, и да подходят по-прагматично. Но логиката ми сочи, че ще се заплитат все повече в безизходицата си.


 - Трябва ли да слушаме на всяка ценя ЕНП? 


Да. И да престанем да ковладим. Единственото, което може да хване декиш е да се направи една надпартийна комисия, излъчена от българските партии в ЕНП, които да са контролен орган и връзка с европейците, които пък могат да махат с пръст при грешки.


 - Какво да е отношението ни към Атака?


Да се намерят общите знаменатели. В края на крайщата могат да се използват техните избиратели, за да се противопоставим на тройната, която най-вече е проводник на руското влияние и какви ли не още големи бели.


 - А към НДСВ, ако все пак влязат в парламента? 


също като към Атака


 - Какво трябва да е отношението ни към ГЕРБ?


Подчинено на основната цел - сваляне на тройната


 - Трябва ли да правим разлика между Бойко Борисов и ГЕРБ?


Да престанем да се занимаваме с личности, които ясно, че днес се харесват, а ако се занимаваме, при БСП и ДПС има достатъчно.



 - Трябва ли да имаме ясна дефиниция за това коя партия е лява, коя дясна и коя центристка? 

Изобщо да не приказваме по този въпрос. По действията ще ги познаем.


 - Възможна ли е предизборна коалиция СДС, ДСБ и ГЕРБ?


Няма да е полезна.


 - А управленска такава след изборите? 


Да, ама ама по-вероятно, ако така го караме и изобщо, не.


- Трябва ли да се коалираме с изпаднали политически субекти като ДП и БЗНС? 

Не.

- Какво трябва да е отношението ни към ВМРО? 


Да не се занимаваме с председателя й.


 - Ако се прецени, че има риск да не влезе ДСБ в парламента, трябва ли да сме готови на коалиция само заради това да имаме парламентарно представителство, или коалицията трябва да е на принципна основа и да отстояваме принципите си докрай независимо от рисковете? 



В случая става дума за романтика или реализъм.






четвъртък, 5 февруари 2009 г.

Иван Костов

Той имаше достатъчно поводи и покани да се изправи не срещу Румен Петков, Станишев и Първанов, а пред нас / или хайде да не е пред нас, че сме малко или повече революционери, а пред достътчно интелигентни некомунисти / и да влезе в диалог. Не го направи. И това изглежда май на най - според делата...Наистина винаги съм гледал на 1997-2001 като най-носещото за страната време....Но винаги историята, рано или късно се изказва както трябва. 1997-2001 беше времето, което окончателно закотви комунистите на власт. Иначе и до днес щяхме да имаме илюзии, че, виж, можем и иначе.

И проблемът не е че аз казвам истината. Проблемът е че истиината е такава и че не й се обръща внимание.

А истината е че Първанов, Станишев и Доган управляват, страната фактически е пред закриване, а единствената надежда е Бойко Борисов, който колкото и по-добър от комунистите, дори предвид това, което можем да очакваме от него наблюдавайки София, също като Костов няма хабер от необходимостта от преобра(o/у)ване на обществото.

неделя, 1 февруари 2009 г.

ПРОМЯНА В УСТРОЙСТВОТО НА ДЪРЖАВАТА

„ЗЕЛЕНИТЕ” - 
ПОКАНА ЗА ОБЩЕСТВЕНА ДИСКУСИЯ
НА ТЕМА „ПРОМЯНА В УСТРОЙСТВОТО НА ДЪРЖАВАТА”

1 февруари 2009 


Кампанията “Да върнем държавата на гражданите”, която “ЗЕЛЕНИТЕ” инициираха на 18.01.2009 продължава с поредната от серия обществени дискусии за промяна в устройството на държавата, които ще се провеждат всяка неделя от месец февруари. 

Темата за 1 февруари е: Народно събрание, президент, пряка демокрация (референдуми). Ние, „Зелените”, имаме ясна и конкретна позиция за решение на проблемите в устройството на държавата. Съвместно с организации от Коалицията „За да остане природа в България” се обръщаме към всички граждани, граждански сдружения, неправителствени организации и политически организации, които намират, че сега съществуващото статукво в държавата не функционира и трябва да се промени. Призоваваме за активно включване в дискусията, като предлагаме среда на равнопоставен диалог, в който може да участва всеки. 

Очакваме ви в залата на Славянското Дружество в България, на ул. “Славянска” N. 6, София, на 1 февруари 2009 г. от 12 до 14 ч. 

Нашите идеи са публикувани на страницата на “Зелените”: 
http://www.bulgariangreens.org. Очакваме Вашето активно участие в дискусиите, Вашите мнения, коментари и предложения – във форума ни http://bulgariangreens.blogspot.com/ и на нашите имейл адреси (zelenite@gmail.com). 

Програма на дискусиите за февруари: 

1 февруари 
Тема: Народно събрание, президент, пряка демокрация (референдуми)
/Андрей Ковачев: 0887 788 218/

8 февруари
Тема: Администрация, Еврофондове, публични средства
/Петко Ковачев: 0888 420 453/

15 февруари
Тема: Местни власти (общинска и областна администрация)
/Христо Генев: 0895 780 092/

22 февруари
Тема: Съдебна система
/Андрей Ковачев: 0887 788 218/


Моля потвърдете участието си в дискусиите на 
zelenite@gmail.com или телефони:
Деница Петрова (0889 880 908)
Найден Чакъров (0897 764 740)

Приканваме хората, които няма да могат да участват в дискусиите лично, да съдействат с организация на подобни дискусии извън София.


ПП “ЗЕЛЕНИТЕ”
http://www.bulgariangreens.org