петък, 27 ноември 2009 г.

Синдикатът-2

На този адрес пък Синдикатът-1
http://boababbg.blogspot.com/2009/11/blog-post_25.html


Днес в "Стандарт" може да се установи, че Синдикатът се размърда по отношение на Симеон Дянков. Слагат го наравно с Костов Момчето е явно добро:
http://paper.standartnews.com/bg/

четвъртък, 26 ноември 2009 г.

Блюдолизци, подлеци, портаджии и нагаждачи.

Предупреждавам Бойко Борисов много да внимава - българите са ужасно повредени хора. По места и държавни служби и учреждения като гербаджии започват да напират всякакви блюдолизци, подлеци, портаджии и нагаждачи.

Непременно е нужна тайна кохорта от честни хора, за контрол.

Наблюдател-1 общата ни земя

Държавни земи и земеделие

След десетилетия изведнъж се сещаме, че общата ни собственост е по-обща и повече собствена за някои. Точно както беше по времето на социализма.

Статия на Едвин Сугарев по въпроса
http://www.svobodata.com/page.php?pid=1917&rid=29&archive=#comments

ПП. Това ще е един от обектите "нарочени" за наблюдение на този сайт.

сряда, 25 ноември 2009 г.

Синдикатът

Симеон Дянков / Симеон Сакс.

В неделя,в "На 4 очи" Ризова обади на министър Дянков как го били наричали - "Поразяващата уста". Това беше повод да си спомня за методите и тактиките на Синдиката за престъпления, чиято институция Министерството за слухове е един от гвоздеите му...Чудя се само на "нормалните" / тези които не слугуват на Синдиката / защо трябва да потвърждават нарицателни измислени от Синдиката и Министерството му и които не са изобщо в обръщение...Може би ще са по-доволни ако Дянков започне в стила на адаша си Симеон 2...

Аз лично съм много доволен от артикулацията на министър Дянков...Определено е по-западна от тази на Орешарски или Станишев, които всъщност нищо не казваха, или на Румен Петков, чиито гримаси и бели чорапи бяха в синхрон със значещи за страната информации, касаещи тишина в спални и подобни.

петък, 20 ноември 2009 г.

Цитат на Мао

Винаги ще има хора, които са готови да се занимават с незначещи неща, защото не виждат значещото. Както ще има винаги хора, които, въпреки че могат, няма да виждат значещото, защото не искат.

Също - винаги ще има хора, които няма да могат да различат значещото от незначещото защото живеят в нищото.

По "умишлен саботаж"

"Доколкото разбирам от прочетения материал, става дума за законни права на хиляди хора, които управлението на Коалицията от политически простаци и мръсници се чуди как да заобиколи.:

[quote] Подходът "Попова да измисли нещо, та неползваните отпуски да изгарят" юридически е доста спорен."

Предполагам, че е напълно спорен. Боабабе, ще ти кажа нещо. В нашия Център / това е в Гърция / аз съм уважаван не само като учен, а също и като безкомпромисен защитник на законните права на своите колеги, не на думи, а на дело. Наистина смятам, че всяко посягане върху тези права поставя посягащите извън кръга на хората, достойни за уважение."


Ригас, как реагираш, когато някой от твоите колеги, не идват системно на работа и/или е в отпуска без да си я пуска и/или години наред не само не е свършил работа за пет стотинки, но на първо място нарушава всички разпоредби и правила ( да ти припомням ли че дори личната заповед да не се пуши се нарушава от издалия заповед ), и на първо място са гледали да използва държавните поръчки без конкурси и като резултат ни спират европейските пари, защитаваш ли правата на останалите гръцки граждани?

Умишлен саботаж

И национално предателство:

http://www.dnevnik.bg/analizi/2009/11/1 ... -kasichka/

Българската Православна Църква

Трябва се инициират реформи в Българската Православна Църква. На първо място за работа със социално слаби и роми. Но и в посока общи задачи и изобщо място в света и обществото. Да се вземе модел аналогичен на работата в евангелистките църкви. Което не означава, че трябва да се предадат православните принципи, разбира се.

/ да се проучат резултатите от работата на евангелистките църкви с български роми /

четвъртък, 19 ноември 2009 г.

Световно по вицове

Провело се е в Стокхолм. Условието е било вицовете да са общоразбираеми / за всички страни /. Печели Швеция. Германия е на 11-то място. Пускам един бърз превод, за да се убедим какво разбират под "общоразбираеми". Принципно печелят стари концепции. :grin:

http://de.news.yahoo.com/blog/allgemein/beitrag/35308/


<<<

Жител от Стокхолм отишъл на лов патица. Когато вижда една патица, той се цели и стреля. Но птицата попада в двора на един селянин.
"Този птица е моя", казва селянина, тъй като такива са правилата в това населено място.
Ловецът мисли обратното. Селянинът обаче предлага спора да бъде решен, както е прието в страната, придружени с ритник в слабините.
"Който плаче по-малко, ще вземе птицата.
Гражданинът се съгласява. Селянинът го рита страшно в "меките тъкани". Ритнатият пада свит на земята и лежи 20 минути.
Когато се изправя отново, той казва: "Добре, сега е мой ред.
"Не," отвръща селянинът. "Ето, вземете патица."

>>>

Този виц е доста близък до вица за Големия и Малкия бил


Немският:

<<<
Един отишъл на врачка и седнал пред кристалната й топка.
"Какво Виждам - вие сте баща на две деца," казва гадателка.
"Вие си мислите така," казва човекът. "Аз съм баща на три деца.
"Вие си мислите така," отговоря врачката
>>>

сряда, 18 ноември 2009 г.

"Феодални" или "синодални"

Първанов: Обидите на Дянков за БАН са агресивно невежество
http://dnes.dir.bg/2009/11/17/news5392314.html#sepultura

Присмял се Хърбел на Щърбел: Единственото невежество на Дянков е че не се казва ”феодални старци”, а ”синодални старци”.

А Първанов е ясно, че не съзнава невежество си както по икономическо-обществени, но най-вече по обществено емоционални и културни въпроси.


Един въпрос към "учените" от БАН.

Да сте подготвили някакъв проект читав и работещ проект за смяната на собствеността ( приватизацията ) у нас, или за усвояването на европарите. Или за работа с изостаналите и социално слабите...Изобщо нещо свързано с гравиращите и унищожителни проблеми, един от изразителите на които е Първанов.

понеделник, 16 ноември 2009 г.

Монополът Бойков

Тези дни стана дума за БАН. Вдига се патъклама за ефективност, феодални старци и български структури, които са структури, които не са с нищо подобни на познатите от нормалните, дори и много бедни, страни.

По същия начин трябва да се гледа на политиката, реда и демокрацията тук. Демокрацията, всички знаем каква е, управлението, функционирането на страната...


Това всичкото го пиша, за да не се гледа и на Бойковата диктатура като на нормална диктатура. Тя е такава в условия на тотален държавен разпад. Аз лично съм й привърженик / поне докато поне малко се нормализират условията /. За мен гарант са избирателите и западните демокрации, които са зад него.

Останалото е преливане от пусто в празно, нещо, което правим вече почти 10 години по форумите.

петък, 13 ноември 2009 г.

Атрибути на българската духовна криза

Две от носещите колони / барабар с капителите / на българската духовна криза са колоната на единството и благодарността.

След 20 години всякакви сценарии, които включваха И такива за дискредитиране, разединение, интриги и скандали всред, дори, наистина демократични или независими от мафията сили, най-сетне, Мартин Димитров и Иван Костов намериха сили и ум да се обединят и да застанат зад Бойко Борисов в борбата срещу затриването на България / това беше и причината отново да гласувам за сините /. Не по-малко значение има обаче и единството обявено и поддържано от Волен Сидеров и Яни Янев. / което също ме задоволява - аз сам съм ги призовавал за единство от рупора на радио К2 :) /. В този ред на мисли, с това единство тези политици направиха сериозна заявка за разчупване на статуквото на духовната криза /.

По отношение на благодарността. В случая благодарността, че ББ успя да гътне тройната мафия и да и прекъсне монопола. Само като си помисля какво би било ако пак бяха останали тези. И това щеше да стане ако не беше Бойко Борисов.

Известно е че благодарността е качество, което притежават само духовни хора. Бих прибавил, ако става дума и за обществени отношения - и зрели обществено. Мисля, че някои от водещите ни политици вече са осъзнали и тази категория. / Иван Костов отиде с цветя при болния - след операция - ББ, Волен и Яни Янев изразяват определено своето задовоство от лидера на ГЕРБ. Знам, че някои в реда на навиците ни ще видят в тези действия само изгода, но аз си позволявам да не се съглася /.

Така или инак, тъй като става дума за българската духовна криза, както и за някои доста ненавременни критики, които се тиражират, къде с умисъл, къде от бездуховност, призовавам тези, които могат да се позамислят по изразеното от мен мнение.

четвъртък, 12 ноември 2009 г.

Вододелът

Кое е важното и изключително важното тези дни: "Спорът" за посланиците всъщност е спор за прекратяване фалшифицирането на прехода. Досега мракобесието беше свикнало да манипулира "демокрацията" в това, в което си иска чрез изборните манипулации. Сега има опит за промяна / може и в преходна /, но при всяко положение не в същата степен мафиотска. И който не го разбира това, и/или работи за разсейването, го прави или от глупост или по убеждение.

сряда, 11 ноември 2009 г.

Празнословието на българские "интелигент"

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=158443

Ето един типичен пример на българския "интелигент" - празнословен, бъркащ си в носа, без да предложи и да направи нещо приложимо и градивно, подзсмъркващ , че свободата я няма, но казващ всичко, което може да каже и което де факто е нищо / казвано хиляда пъти без резултат /, пускащ обвинения като "телохранител" или "пожарникар", но подобно на комуниста президент, несъобразяващ се с практическия усет на народа, хленчещ, че комунистите никога не са се покаяли, но практически отричащ, едното, реабилитиращ другото - последните 8 години. Рационалност, г-н Груйкин, рационалността на "телохранителя" в името на страната е 100 пъти по-полезна за демокрацията.

петък, 6 ноември 2009 г.

"Компетентните органи"

Най ме напушва смях, когато стане дума за "компетентните" органи в България. Остави това, че принципно истински компетентни няма, но дори и да има проблемите са толкова комплексни и дълбоки, че по даденост не може някой да е компетентен толкова, че да може да ги реши...

В тази плоскост прави впечатление умът и инстинкта на Бойко Борисов...Доста често му се налага да взема бързи решения. Вчера например е имало противоречия между Божидар Димитров и Маргарита Попова, съдебния министър, относно промени в закона зя даването на гражданство. ББ реагира правилно - прави комисия, която да проучи въпроса.

четвъртък, 5 ноември 2009 г.

"Работоспособност"

Станишев е работил от 11 до 14 часа, а Боби, от ранна утрин до вечер, непрекъснато ходи на разни откривания, за да създаде чувството, че има и факти и да даде малко надежда, и за пръв път се опитва, след Костов, да започне началото на подреждането в пълния и тотален хаос и разпад...


Да внимава с назначенията на парашутити и лобисти и да внимава със законодателството в полза на лобисти и кръгове.

Разделеното събиране на боклука




Ето, например, едно от нещата, които успях да сторя.

През 2006 писах в рубриката "за кмета" едно предложение. Мисля, че са го възприели, но никой не ми каза и едно "благодаря".

БОЙКО БОРИСОВ ПРЕДСТАВИ НОВИЯ СИ ЗАМЕСТНИК ПО ЕКОЛОГИЯТА Днес Мария Бояджиева бе представена пред журналисти от кмета на София Бойко Борисов като новия заместник-кмет по екологията. Новият заместник-кмет ще говори и действа единствено експертно, политическото говорене ще го поема аз, заяви Борисов. От своя страна Бояджийска каза, че осъзнава отговорността на поста, който поема. Тя допълни, че основната й цел за следващите година-две ще бъде да започне реализацията на проектите за изграждане на депо и на завод за преработка на отпадъци. Досегашният заместник-кмет по екологията благодари на кмета за съвместната работа и пожела на новия заместник-кмет да има здрави нерви. Досега Бояджийска бе експерт в дирекция "Превантивна дейност" на Министерството на околната среда и водите. С назначението й жените сред зам.-кметовете на столицата стават четири срещу само трима мъже. коментари 1 коментирайдата: 17 ноември 06 автор: Dnevnik.bg

Моето предложение:

Бих предложил на новия заместник кмет по екология една идея свързана с отпъдъците заимствана от град Кьолн, Германия. Става дума, че количеството на боклука може да се редуцира, като в същото време се намишрат работни места и процеса може да се самоиздържа, а дари да излезе на печалба.

вторник, 3 ноември 2009 г.

Бойкодемокрация

Вчера Костов похвали ББ затова, че е съхранил доверието на избирателите и че поддържа диалог с тях, нещо, което го нямаше последните 8 години. / Костов, все пак, излизаше едно време и обясняваше това онова /....Та ББ непрекъснато е в диалог с избирателите. Нещо, което може да се превърне в метод за контрол и синхрон от обществеността и с обществеността...Въпросът е и дали журналистите ще са готови да го преследват и с неудобни въпроси, дали ще могат да ги формулират правилно, и дали ще им се отговаря малко по-неповърхностно..

понеделник, 2 ноември 2009 г.

"контролират на първо място него самия"

http://dnes.dir.bg/2009/11/02/news5314064.html




"Най-високата оценка ще дам на този служител, който ми донесе разработка за сега действащ министър, заместник-министър, кмет и на ГЕРБ", каза още Борисов.





Браво на ББ особено ако това му "пожелание" не е сама за патъклама. Приближава се, поне по теория, до идеала ми за истинския ръководител на страната.


Да ви припомня едно изречение от енигматичната ми "статия" писана и публикувана в Мидияпул някъде 2004, по времето на основаване на ДСБ, от което се просълзявам като чета :grin:
http://boababbg.blogspot.com/2009/07/blog-post.html

А ръководителят на тази партия, освен каритизма, освен стратегическото си и мащабно мислене, ръководителят, който иска успех не само за страната, но дори и за себе си, ще го познаем по това, че на първо място ще създаде и поддържа демократични механизми, които ще контролират на първо място него самия.