вторник, 30 ноември 2010 г.

БАНските страчета отвръщат на удара

"Почти претръпнахме и дори се шегуваме как да накараме Борисов да дойде в БАН.

- Как?

- Предложих на колегите да направим отбор по футбол. Аз ще застана на вратата и ще поема риска да му пусна 10 гола. С надеждата в момент на върховно щастие премиерът да ни отпусне 10 милиона.

- По милион за гол?

- Да, а колегите ми горчиво се смеят. Но такава е тъжната истина. Онзи ден им казах, че ако закрият БАН, трябва да емигрираме отвъд Дунава във Влашко и повторно да открием българско книжовно дружество в град Браила.
"
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=690565
Георги Марков: Няма да вдигнем бяло знаме над БАН



Сетиха се, а га лапаха кюфтетата ( правеха се десетилетия наред, че не виждат какво става ) им беше кеф. :)))

Поне един клуб за нещо по-фактическо и градивно да бяха направили в тази обител на Хомо Луденси ( играещи человечета на рентиерска жица )

ПП. Или пък най-малкото - Учени за социално възпитание...Или клуб - Учени протягат ръка на малцинствата....Но...Банските страчета обичат да си стоят на камбанарийката и да захранват и охранват с държавни пари кадри за попълване на дупки на Запад... Социална и партриотечна деятелност по-слаба от тази на Овчарското дружество в Жеравна от 1870...

Да не говорим за ситуацията в Юридеческия факултет с налични подобни модели и в други техни "звена"... Но...Не те дори са най-гадните...Най-гадни са тези, които ги имат за институция...

Най готино е да си учен като тези, които живяха край Освиенцим и се правеха, че не виждат какво става на 5 километра от бюргерските им домове...

А пък партенката, че щели, след закриването на БАН да емигрират в Румъния и отново да основат Книжовното дружество направо ми покърти сърцето...Специално тези нямат енергията и ищаха дори да участват в неделна уборка край блоковете си, камо ли да откриват Книжовни дружества.

вторник, 23 ноември 2010 г.

"Ще ни отнемат имущество без съд"

http://www.duma.bg/duma/node/7600

Днес вестник "Дума" излезе с тревожна и паник статия. Щели да им отнемат откраднатото от нас...Айде, да е на хаирлия и на добър час, пожелавам!

понеделник, 22 ноември 2010 г.

Хроника и рационалност

Днес в пресата отново прави впечатление статия на Любослава Русева.

http://www.dnevnik.bg/analizi/2010/11/21/997329_dnevnici_na_letargiiata/
Дневници на летаргията

Както винаги качествена статия, но, без да прозвучи като упрек, само художествено-журналистическа хроника..И въпросът е днес, независимо от подробностите - като "Живков бил построил повече или по-малко" какво е възможно ДНЕС ( не какво ни се иска ) и от тази реалност прави ли се нещо ( след като е ясен манталитетът - описан така последователно ) и ако да или не, какво не се прави или какво да се прави...Или авторката казва с две думи - каквото и да правиш тук - ще ти се доспи и ще загубиш стремеж да нещо фактическо...Демек и критиката ( мърморенето ) е нещо.

неделя, 21 ноември 2010 г.

БИТКАТА ЗА БЪЛГАРИЯ

БИТКАТА ЗА БЪЛГАРИЯ
http://www.svobodata.com/page.php?pid=4429&rid=154&archive=#comments
21 Ноември 2010
Николай Флоров


Верни неща са написани...Само не мога да разбера г-н Флоров...Кой освен тези, които нарича "котило сегашни администратори и членове на правителството, включително и самия премиер и неговия вътрешен министър" би свършил тъкмо това, което трябва да се свърши...Не ми изглежда съвсем красиво, въпреки че е национално, да очакваш някого да ти извади кестените от огъня, за да се нахраниш, а в същото време да му подхвърляш, че мирише... Тези, които се смятат за истински демократи имаха цялото време на света, за да се докажат на практика...

Съвременният манталитет на българина

Искам да дам един много прост пример. Нека даден човек е държавен или общински служител. На този човек му е възложено да контролира извозването на дребна дървесина - сухи и дребни клони клони от гората, които извършва някаква частна фирма....Как би постъпил този българин? най-много 10-20% от българите ще се опитат да са коректни при изпълнението на тази работа...Останалите, разбира се, ще се уговарят с фирмата - да си затварят очите за това или онова срещу пари...Това е страната ни днес. Искам да кажа, че е нужно едно гражданско движение на доблестните и тези, които ще правят опити за преработване на налични манталитет...

сряда, 17 ноември 2010 г.

Простота и прозрачността е път към рационалното

А според Алфред Тарски и неговата теория за разбиране на ежедневието истината представлява съвпадение на фактите с действителността или по-точно, че дадена теория е вярна тогава, когато тя съвпада с фактите.

четвъртък, 11 ноември 2010 г.

Ново Възраждане?

А защото стана дума за Новото Възраждане и то нещо, което показва, че пак се оказах кръстник на разни образувания. След Ред, законност и Справедливост, сега пък Новото Възраждане....Както и друг път съм казвал живея направо романа си "Как разсякох завесата на битието"

Писано 2008
http://ivo.bg/2008/10/19/%D0%BD%D0%B5%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%8F%D0%BD-%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D1%8E%D1%81%D1%8E%D0%BB%D0%BC%D0%B0%D0%BD-%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/

По-нагоре прочетох, че ни трябват много нови неща…Наистина е нужно ново Възраждане, но преди това ще минат още няколко голготи…Ако се върнем обаче на конкретния повод бихме казали, че алтернатива пред Неразумните юроди е или нови избори – натискът пък и ползите, както и индикациите от предните седмици, го казват, или преминаване към Общността на независимите държави…Но пък и на толкова абсурди, заради ползи и потребности на елементарни хора бяхме свидетели, че нищо чудно да ни изненадат пак.



http://boababbg.blogspot.com/search?q=%D0%A0%D0%B5%D0%B4%2C+%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82

вторник, 9 ноември 2010 г.

Несъстоятелност

Изумен съм от изключителната елементарност на Бойковите противници... За да имаш успех с критиките си трябва да вървиш след истината, а не да я "майсториш" с приказки.

понеделник, 8 ноември 2010 г.

"
Преклонена главица, ботуш целува
By Иво Инджев ⋅ ноември 7, 2010 ⋅ Post a comment

Има ли право суверенна България да се разпорежда с Паметника на съветската армия в своята столица?
http://ivo.bg/2010/11/07/преклонена-главица-ботуш-целува
"


Опростенческо е да се смята, че този паметник не бива премахнат, защото нямало политическа воля. Колкото и да е вярно...Ние само се насъскваме да сме все повече разно- и криво-гледи...Нека първо поподредим институциите за да имат, ако не политическа, поне "нормална" воля, пък после, трябва или не, нещата ще се случат...Със същия успех се тръшкаме и тропаме с краче, че видите ли, нямали сме хора, като ...там и там...които да са политици като...там и там. А всичко е тук и човек или трябва да оценява възможното или всъщност доказва, че и него дори не заслужава.

събота, 6 ноември 2010 г.

Кой има право днес?

Дори и комунистите мислят като нормални хора....Останалите, от БСП, АБВ и други са или зависими от мафията или умствено повредени....

Библията на разрухата се крие в БСП
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-11-06&article=346442


"- Как се отнасяте към управлението на Бойко Борисов?
- В частта държава и държавност изключително силно и точно ще подкрепим управлението на ГЕРБ, независимо че има показни акции и че полицаите са си превишили правата при арестуването на някой. Няма война без жертви. Все пак ГЕРБ раздруса мафията - здравната, енергийната, екологичната. Те започнаха да преследват и нeзаконно забогателите. Аз виждам в тях политическа воля и почтеност. И ако и ние искаме да бъдем почтени, трябва да признаем техните усилия. Що се касае до политическата част в управлението на икономиката, ще бъдем интелектуални противници. "

сряда, 3 ноември 2010 г.

Супер, мол и супер мол

Последните няколко десетилетие в българския навлезе думата "супер". Първо дойде бензина "супер", после "супермаркета" и оттам или кой ли знае откъде другаде започнахме да използваме думата "супер" като хвалба и окачествяване...Тъй като тия няколко години в България ни заля една вълна от молове, смятам за подходящо да се приеме и думата "мол", след "супер" като превъзходна степен... А за още по-превъзходна би могло да се използва и "супер мол".

понеделник, 1 ноември 2010 г.

Обществото за българина

Вчера на разклона на Околовръстно в посока Хладилника някой беше отместил табелата, която седи там от няколко месеца и дава информация, че към Хладилника не може да се мине. Цял ден колите слизаха надолу, набиваха се в уличките при запушването и след това се връщаха обратно…Това бяха хиляди коли. Чудих се как един не се намери, от тези хиляди, който да премести табелата, така че да направи нещо полезно за следващите, а и за всички...

ПП. Аз лично, все пак, измених на манталитета :)))