понеделник, 24 октомври 2011 г.

Изборната нощ - разни наблюдатели, разни заключения

След изборите България вече е същата
http://ivo.bg/2011/10/24/%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%b2%d0%b5%d1%87%d0%b5-%d0%b5-%d1%81%d1%8a%d1%89%d0%b0%d1%82%d0%b0/#comment-57454


Според мен дори да има доста истина в наблюденията на г-н Инджев, отношенията Борисов - Фандъкова / Плевнелиев не са така "изопнати"...Просто Бойко не търпи, когато такива истини се извъртат...От друга страна знам от добре осведомени източници, че достатъчно много пъти се е съобразявал с мненията както на Фандъкова, така и на Плевнелиев...Да оставим настрана, че силата на "словото му" не може да се сравнява с никое друго.

И в случая, да припомня нещо, което и тримата знаят много добре. Не става дума за егото на Борисов, нито на Фандъкова или Плевнелиев, а за България.

Белотажът Плевнелиев-Калфин

не трябвало ББ да се нахранвал с толкова власт, а всъщност въпросът е дали ще прекъснем управлението на държавата от бившите - чрез съда и прокуратурата, чрез ДС партията ДПС и олигарсите като Гергов, Ковачки, енергийната мафия и така нататък...

В края на крайщата на ЕС ще му писне и заедно с изхвърлянето на некоректните във финансово отношение, ще се разграничи и с некоректните законово.

четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Защо няма да гласувам за Кунева

Десет причини защо няма да гласувам за Кунева-Пръмова ( за Калфин е ясно, че също не )

1.Кунева е предпочитана от БСП пред Превнелиев.

2.Кунева е мадам Йес.

3.Кунева никога не е изказала една градивна или практическа идея и не можа нищо да направи за потребителите.

4.Кунева няма понятие от народа си и не може да говори с него. Тя е представител на "интелигенцията" и на първо място на компрадорската и свързана с червения елит.

5.Кунева излъга избирателите извлече Първанова в Европарламента и се отказа от мястото си най-непочтено.


6.Кунева е протеже на Симеон Сакскобурготски, който беше отритнат ЯСНО от българския избирател.


7.Кунева е страхлива - никога досега не е казала и дума нито срещу съдебното ни блато, нито срещу "грешките" на президента, нито срещу БСП.

9.Кунева не знае да готви - което означава, че не е българка.


10.Кунева, според мен, е толкова зависима колкото и Калфин.

Път към цивилизацията?

Впрочем нека си кажа в прав текст:

БСП ако бъде натикана там където трябва на тези избори - няма да ги признае...

А, въпреки отчаянието, НИКОЙ, НИКОЙ, не обяви че не признава, и то на два пъти, избора на Първанов - независимо че беше избран чрез гласовете на една практически противоконституционна ( и ДС ) партия....

И тъкмо затова аз лично не бих се опитвал да обвиня народа си, когато взе и ще вземе своето решение напук на предишните сценарии.

А писателите да си решат дали да се солидаризират с този народ, че да му спечелят доверието, или да си продължават както досега.

Впрочем думите на Алеко, дори и верни:

"А народът какво ще каже, какво ще прави? Любопитен въпрос! Ти ми казваше едно време, че вярваш още в българския народ. Хайде де! Не се подигравай! В кого вярваш ти ? В това ли рабско племе, което търпи всичко това? Виж го изобразен в представителите му.

Народа, в когото ти вярваш, е роб, казвам ти, роб; робуването е за него блаженство, тиранията благодеяние, роболепието геройство, презрителното хъркане отгоре - музика! "

Всъщност казват едно. Нашият народ е прост, а аз съм по-зрял от него...И се е опитал чрез писанието си да стори нещо...Успял ли е да постигне нещо чрез "Бай Ганьо"? По-скоро "не"...

Което означава че пътят е искаш или не чрез властта. Да "вкараш" децата в училище и поне да ги научиш на:

- какво знача елементарна чистота
- да спортуват и учат какво значи тим
- да ги научиш на 5 правила за качество
- да ги научиш на 5 правила за ред

И колкото и да се пъчат и фъчат умните и автентичните, колкото и да обвиняват "брадясалия" ръпон, че и той е едната страна на същата монета, той ще бъде, който най-вероятно ще започне да върши таза работа. Работа, която трябваше да я захванем още преди 100 години. Колкото и цивилизован и нормален да е Алеко.

Писателите пак се разграничават от народа си

http://www.svobodata.com/page.php?pid=6929&rid=154
20 Октомври 2011
Едвин Сугарев

Аз пък мисля, че със заклинания, кълнене и изказване на истината от позицията на песимистичната реалност, няма файда. Особено предвид, че българския писател - каквато и да е причината - нито е уважаван от народа си, нито е чут, популярен всред него.

Нито пък мисля че е имало някакво нормално време в България. Що-годе нормално, и за съвсем кратко, да, но нормално!!!!

Отколе няма нито стратегия нито линия за градивност. Остава да се осланяме на движението на света и неговата еволюционност. И на малките трохички, които могат да са в правилната посока, а не тези, които винаги са в неправилната.

http://ivo.bg/2011/10/20/%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%b8%d0%b7%d1%82%d0%b5%d1%87%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba/
Ето какво изтече от минали американски доклади за сегашните български кандидати!



Все пак, тъй като за мен трохичките за правилната е Плевнелиев, а трохичките на някои писатели са в проамериканската "аура" на Калфин и Кунева, нека си кажем - не, писателите още дълго време няма да могат да посочат правилната посока на народа...

А пък последния, лош, добър, взема решения, каквито намери за рационални, а призивите че всички са еднакво зле са призиви да не взема решения.

вторник, 18 октомври 2011 г.

ГЕРБ и фактическата демокрация

Участието на хора от етносите и другите религии в управлението на страната е най-яркият за разликата между фактическото на Бойко и алабалата на автентичните. Това е истинска демокрация. Бях този уикенд в Родопите. В един смесен район - повече от половината от съветниците на плаката на ГЕРБ бяха с турски или помашки имена.

ГЕРБ релизара участието на представители от етносите в управлението

Разбира се, че етносите ще искат свои политически представители, след като "сложните", да не кажа друго, българи ги загърбват и не ги включват в управлението на страната, а ги оставят в ръцете на съмнителни "организации". Да повторя старото си, вече около 10 години, предложение: във всяко от демократично съществуващите партии - ръководството, трябва да има квоти по етноси, религиозни и племенни групи, пропорционално с процента на тези в общото население на страната.

http://boababbg.blogspot.com/search?q=%D0%BA%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B8

http://frognews.bg/news_39558/Ebazer_Ebazer_e_favoritat_za_Malak_Porovets/

четвъртък, 13 октомври 2011 г.

Данни за разграбване ( от медиите ) 2

http://www.monitor.bg/article?id=310712
БДЖ загробена от Мутафчиев и сие
Кражби за 127 млн. лв., докато бил министър на транспорта

Данни за разграбване ( от медиите ) 1

http://www.pari.bg/article/2011/10/13/Pravitelstvoto_dade_35_godishna_konsesija_za_dobiv_na_stroitelni_materiali_na_firmata_na_Bratko
Фирмата на Братко получи 35-годишна консесия за добив на строителни материали
13.10.2011, 14:28

сряда, 12 октомври 2011 г.

Щял да бъде зависим

Няма лошо да си разсъждава човек, но се съмнявам на много места носителите на лозунгите, призивите и воплите само да си вярват. Плевнелиев, така или инак ще е президент, ако комунистите на фалшифицират изборите, и той ще е човек, който ако е на противно мнение от това на ББ ще си го каже...То, той, Бойко изслушва не само синдикатите и БАН и се съобразява с тях, та даже и 10 души рубладжии против шистовия газ, съобразява се с Първанов, че няма да се съобрази с един човек, когото смята за умен и честен.

Оста Борисов - Първанов

Първанов отново отсъства от един телевизионен дебат и пак спечели от това
http://ivo.bg/2011/10/12/отсъстващият-първанов-отново-спечел

Според мен Плевнелиев не беше „спечен“, а отговаряше доста ловко-политически.

Тиражира се отдавна, че Бойко е вързан с Първанов, но това не е вярно и бъдещето ще го покаже. Просто това му е стила отколе – не иска да конфронтира двете „институции“ докрай и изчаква просто Гоце да се махне.

Засега най-важните доказателства – Белене и Бургас-Александрополис говорят в полза на моята теза.

понеделник, 10 октомври 2011 г.

Стига само материализъм

По повод:
"Трябва ни ново ръководство, не треньор"
http://www.bnews.bg/article-36289

Не само ново ръководство. Трябва нов манталитет. Какво означава тим, задружност, сериозност, дисциплина, трудолюбие, стратегия, ентусиазъм и скромност. Ако децата, не само във футбола, започнат да бъдат учени на тези категории, повсеместните ни успехи ще са неминуеми. Стига само материализъм!

четвъртък, 6 октомври 2011 г.

Моята програма за управление на София

През 2007, преди изборите в София, бях публикувал в Медияпул една програма за управление на София. Човек може да си направи сметката какво евентуално е взаимствано и изпълнено и какво може още да се желае. Днес, още повече тази програма е валидна в аспект социално и ромски проблем.




Моята програма за управление на София
http://forum.mediapool.bg/viewtopic.php?t=5788&postdays=0&postorder=asc&highlight=%EC%EE%FF%F2%E0+%EF%F0%EE%E3%F0%E0%EC%E0&start=0


Пуснато на: Сря Сеп 12, 2007 12:01 pm Заглавие: Моята програма (C) за управление на София Отговорете с цитат
А ето и моята програма за управлението на града, като съм се съсредоточил там, където се различавам от досега познатите стратегии. Разбира се това, което правят другите ще продължи да се прави.

Основата на всичко ще бъде работата с гражданите. На практика това ще се осъществи чрез информационната система, която ще включи гражданите да контролират общината и да карат представителите й да вземат правилни решения.

Ще направя една информационната система, която ще обхваща целия стопански, социален, културен и обществен живот, функционираща, нагледна и отверена - не само в интернет, но и в пресата и в бюлетини, които ще се издават по поискване и по деманд.

Ще направя така, че системата да е открита. Всеки да може да проследява, във всеки миг, какво става в града, как се харчат парите му, какви конкурси има, какво става, какво и кой го върши, защо се вземат такива решиния, да може да участва в тези решения и да иска отчетност от съветника си в общината.

На тази основа ще създам и контролната система, пак като публична информационна система. Която ще се води от гражданите. От една страна ще създам един граждански отряд от вълци адвокати, от друга страна ще давам бонус на всеки гражданин, който достави материал, фото, информационен и/или доказателствен за твърдението си по отношение на нередност.

Паралелно, като разбира се използвам системата, ще започна да действам конкретно по следните "ресурси".

1.Социално
а.детски градини и ясли
б.социална работа с ромите за подобряване на живота им и включване в трудовия и обществен живот
в.училища
г.здравеопазване

Ще работя най-активно заедно със заинтересованите граждани
а. Ще дам възможност на тези с малки даца и изобща на младите хора с помощтта на общината сами да поемат инициативата за създаването на детските градини и яслите, като ще им дам бонуси за вложения от тях организационен и друг труд за използване детските градини и ясли.

б. Ще съм инициаторът и ще съдействам за организация на граждански движения за работа със социално слабите и на първо място ромите. На доброволен принцип ще се създадат потронаж и шефсттво от страна на семейства българи, които ще съдействат при организацията на обучението на децата, ще помагат при всякакви административни и социални въпроси, за обучения в занаят и намиране на работа. За тези с резултати ще организирам система с бонуси.

в.Училищата - подобно на а. Но в допълнение ще създам условия на родителите да поемат организирането на спорта на децата. На всяка дете, което ще спортува ще дам бонуси.

г. При здравеопазването ще създам обща ссистема за информираност за качеството на звравеопазването / качеството на лекарите /, което не само ще повиши качеството на лечениенто, но и ще повиши доходите на тези, които работят добре. Такава система ще направя и за учителите. Не държавата или самите те да се оценяват. А гражданите, тези които консумират "услугите" им.

2.Инфраструктура.

Всеки метър асфалт, всяка стотинка дадена за боклука, вода или отопление ще е ясно защо и как се изразходва. Например ето нещо, което писах преди 2 дни:

"Нещо конкретно. Имаше една страница в Дневник, където можеше да се пише до кмета. Аз там му писах но Бойко, че в Кьолн, където е едно от малкото места в Германия без разделно събиране на боклука, имат следния подход. Боклука се изсипва, качва се на линии, отделя се ръчно / безработните ако искат могат там да работят / това което може да се рециклипа - дърво, пласмаса, хартия и т.н. и след това органичните заминават. Така в София можеше да се намали обема на балите наполовина, което ще рече и цената на балите, както и превоза, които са много скъпи. Предложих им да им доизясня въпроса. Very Happy Те не ми се обадиха, но два месеца по-късно Милко Герджиков се изпъна, че работели тъквмо по идеята. До днес не са направили нищо, а ако бяха направили щяха да бият тъпаните. Вие защо мислите не направиха нищо?"

На гражданите ще е ясно как вноската им за боклука ще намалее. Разбира се постраяването на подходща система за боклука ще бъде решена много бързо, защото ще дам възможност на гражданските да контролират процеса и да решат каква система предпочитат.


Общи:

1.Абсолютно всеки лев вложен в града ще направя така че да е вложен ефективно. Ще променя коренно, пак чрез гражданския контрол, качеството и количеството на работата. Само за 4 години ще сменя отношението към качеството на труда в обществения сектор, така че ще се отрази и на частния. Щом плащаме ние плащаме за такава и такава работа, с такова и такова качество. Разбира се контрола ще стане с помощтта на гражданите и бонусите за тях.

2.Чрез гражданите ще създам железни правила за контрол на законите - навсякъде, включително и по тротоарите и улиците. Ще следя за качеството на труда. Ще ги карам да работят всяка минута, не да се убиват, но щом им плащаме, ще работят. Постоянно и качествено.


Чрез реда и качеството ще повиша поризводителността на труда, от което ще мога да направя още повече, на първо място да изчистя въздуха на града като се започне от Кремиковци и се стигне до катализатори на колите.


ПП.Разбира се, всеки би могъл да си помисли, чие само да прочете тези ми идеи и той би могъл да ги направи. Въпросът е че същността, реализацията стои в детайла, който много малко хора знаят и могат да реализират.

сряда, 5 октомври 2011 г.

"Бойко Борисов спасява Европа" - Бойко Борисов спасява Европа

Бойко Борисов спасява Европа
http://www.svobodata.com/page.php?pid=6771&rid=154

Аз бих направил друга трактовка на изказването на Борисов. Ако се погледне така опростено е или директно признаване, че България е изключително проста страна и затова си избира такива министър председатели ( но по "всеобщо" признание Станишев не е бил чак толкова прост, а беше изритан много явно пред ББ )... Или, пак опростено, министър председателя се шегува...

Не, смятам аз, но може и също като просто българче, просто да греша - това е ясен глас откъм България. Бойко Борисов казва:

"Ние вече сме приети в ЕС. И думата ни трябва да се чува наравно с другите. Вие не ни приехте в Шенген, като нарушавате поставените от вас правила. Вие нарушавате и собствените си правила. Ние, които сме най-бедни и нашите пенсионери живеят на границата на оцеляване, спазваме вашите правила, а много от вас не. И в края на крайщата, според нашите пенсионери, за да ги спасите вие можете да си намалите собствените пенсии. Солидарността е това. Десните партии също са народни и спазват солидарността като, независимо че капиталистически и дясно са събирали от хората пенсии, когато системата не може да приеме солидарно работата нататък, вие вдигате пенсионната възраст."

понеделник, 3 октомври 2011 г.

За проекта Демокрация в действие

Вчера, Люба Кулезич по ТВ7 запита германският CDU съветник на Бойко какъв ще е профила на политикът, който ще бие един ден Бойко Борисов. Той отвърна, че това може да е и самият Бойко, ако наистина се стигне до една реални и истинска демократичност.

В този ред на мисли давам един линк, където проектът Демокрация в действие беше предложен от една група зрели български демократи още преди 7-8 години на ДСБ...Проектът беше, разбира се, отхвърлен безапелационно.

http://www.democrati.org/f/viewforum.php?f=48