понеделник, 30 юли 2012 г.

Реална демокрация???

Днес пък, като продължение на темата за вакуума на идеи, попаднах на информация за проекта ГОРД. Оказва се че превода бил Гражданско движение за реална демокрация.

По този повод нека отново и за кой ли път припомня, че тези неща ги дъвча от години. И като названия и като проекти. Лошото за Кунева и Бинев, както и за обкръжението им обаче се оказва, че фактически не са разбрали изобщо за какво става дума. Копират само думи без съдържание.

ГОРД ще прерасне в политически съюз, обяви Слави Бинев

Ето и как съм "използвал" "реалната демокрация", както и разработването на проекта около "България на гражданите" и "Реалната демокрация" още 2006, които предложихме на ДСБ и Костов, но и те, както и днешните, не могат да прекрачат границата на фактическото и си остават и ще си останат на ниво социалистически локуми.

Boabab
Реална демокрация
МнениеПуснато на: Чет Окт 12, 2006 12:14 pm


След изборите ще бъде пуснат в действие, от демократи.орг един проект с име "реална демокрация". Там всеки, който мисли, че е достоен за някакъв пост ще може да се самопредложи и да защити позициите си пред други кандидати. Най-подходящите ще бъдат излъчени отдолу.


Демокрация в действие Полилозите

събота, 28 юли 2012 г.

Вакумът на идеи??!!!



Няма харизма във времето ни
А вакуумът на идеи води до следване на водач, който да мисли вместо нас, смята професор Михаил Неделчев


Всъщност не бива да се говори за вауум на идеи, а за липса на истинска демокрация. Какви идеи когато едни и същи хора и идни и същи кърлежи впили се в държавата и структурите й биват питани и им се чува мнението.

Пряката демокрация

Демокрация в действие

Законът за конфискацията и оригиналната идея

По случайност, за майтап или за щастие много от идеите и предложенията ми от миналото които съм разпръснал из форумите намират приложение.

Ето и мотото на форума ми, и от там дори вземат хората идеи. В случая - "Държава на гражданите" - Кунева...

Готови ли сте като правителство да чуете препоръките на ЕК по отношение на съдебната реформа?

Бойко Борисов: Вече мислим и за доходите Премиерът пред "Капитал"

- В доклада (на Европейската комисия) ясно е казано, че правителството има политическа воля и това, което е зависело от нас, законодателната рамка, се отчита като много добре направено. Не случайно, и ние там нямаме никаква намеса, Дейвид Камерън, английският премиер, изпраща писмо да поздравява премиера за закона за конфискацията, това е много голямо нещо. Вие знаете, аз дори заплаших, че ще си подам оставката, и си я носех, ако не бъде приет законът за конфискацията.

А ето и оригиналната идея:
Boabab МнениеПуснато на: Вто Май 08, 2007 3:55 pm
Заглавие: Отговорете с цитат Rhinos написа: Механджи Боабабе, споменатото л... е син на Ирен Кръстева, която беше издигната от СКГ, за тото и прочее афери. Семейственост преди всичко.
Механджи Рино, някои истински демократи не харесват тази моя мисъл, но аз все пак държа на нея. Пример: На това момче, на мамка му, пък и например на "следователката" Шарланджиева, чиито очила струват повече от месечната й заплта, ако ми дадат властта, ще направя един един сбор на заплатите и директно докато се усетят ще им взема всичко което имат отгоре. Пък нека водят други хора, за да докажат че ги спонсорират и тогава ще им го върна. Ама от пенсионните фондове, че още като им го взема ще го пусна там. Пък нека ме наричат диктатор и популист.

Пак там
Boabab МнениеПуснато на: Пет Апр 20, 2007 11:36 pm Заглавие: Отговорете с цитат Krasimir_Gadjokov написа:
Boabab написа: Добре де, тъй като търся кредитори ще издам една от малките си тайни. Ще действам по подозрение. Например Х има много пари и явно не може да се види откъде са парите му, от друга страна има клюки, а и данни в АПИС и ДАКСИ, че е свързан с разни не съвсем чисти бизнесмени / в горното число можем да поставим както Людмил Стайков, така и Царя, така и Церовски и много, много други /. Та. Директно им вземам това-онова, влагам го за ред в държавата, за пенсии, заплати на лекари и учители и инфраструктура... Разбира се, ги оставям да ме съдят и ако си докажат черно на бяло приходите им ги връщам / може и в приватизационни бонове /.

ПП. Помнете ми думата утре ще изникне още една популистка партия с тъкмо тази идея, или пък Атака ще я обяви за своя. Но както винаги така ще ги извъртят, че да не могат ги приложи.

Това, Boabab-e, накракто казано е експроприация на частна собственост със сила.

Спомняш ли си кой в по-новата ни история - със СЪЩИТЕ аргументи - го е правил? "По подозрение", без надлежен съдебен процес, без представяне на доказателства? Или да ти припомням аз? Smile

Поредното доказателство, че когато КОМУНИЗМА е ГЛАВАТА на някого, това той да се бие в гърдите и да крещи колко голям АНТИКОМУНИСТ е, не означава нищо.

Дори да се смяташ за антикомунист, ако мислиш по комунистически - то ти си комунист.

Аз не съм казвал Красимире че съм антикомунист, не съм си подвивал и опашката, когато нсеправедливо обвиняван съм те защитавал, както и бач ти Ригас, но ти казвам сериозно, че това, което наричаш ти експроприация на частна собственост аз наричам шут с трендафор в гъза и ще го направя ако имам власт, пък нека те ме съдят, а не да оставят хилядите нещастници на произвола на съдбата с теоретичаскито право да ги съдят тях. А ако на теб тази страна не ти харесва ако искаш си остани в Канада. За което се съмнявам, защото съм сигурен, че в страната, която ще измайсторя ще искаш до дойдеш с голяма молба.


А всичко това, както и много други, вече влезли в "употреба" идеи ще се четат, някой ден, в книгата ми "Как разсякох завесата на битието".

понеделник, 16 юли 2012 г.

Правила за името на детето

Кобра, Цунда, Салфетка, Телефонка - странните български имена

В Германия са валидни следните правила за името на детето.

1. Името трябва да е говорещо дали детето е момче или момиче.

2.Името не бива да означава нещо, което обижда детето.

3.Името на детето не бива да прекрачва етични граници. Пример - негативно известни исторически личности.

понеделник, 9 юли 2012 г.

Овчарската публика и примерът на човешкото помирение

След срещата на полуфинала за Световната купа по волейбол между Полша и България в зала "Армеец" един от поляците нарече публиката ни, предвид реакциите й по време на срещата, овчарска.

И един "аналогичен" пример. С автоматичен первод. Уникална прегръдка


Изображенията вдъхновяват чудно, Америка и европейските футболни фенове. Това е грандиозно жест на помирение в Северна Америка професионална лига MLS.
Брайън Мълан на Колорадо Рапидс, Стив Zakuani на Саундърс преди и 15 месеца фаулиран толкова отблъскващо, че жертвата си е почти загуби крака си от ампутация.
Тибията и фибулата са напълно разбити.
Мълан е било спряно в продължение на десет мача и трябваше да плати глоба от $ 5,000. Последното е по-скоро символично наказание, за да подчертая бруталността на нарушението.
И наистина мъртвешки Zakuani белези за останалата част от живота си на сериозна вреда на сърцето, запомни в играта.
Но след като сериозни наранявания всъщност управлява медицинско чудо: Завръщане!
Сега двама играчи се срещнаха в дуел, двата отбора отново. С резултат 2:1 в 86-та Zakuani Минута с гръмотевичен аплодисментите на целия стадион от пейката.
И как Zakuani? - Той продължи да Мълан, човек, който е променил живота му и почти сложи край на кариерата си със страшен удар - и феновете затаиха дъх.
Но Zakuani не beglich този стар законопроект, охулван не Мълан, но го прегърна и дори замениха Джърси през ефектен жест на прошка и помирение едновременно (Източник Twitter: @ Колорадо Рапидс).
Прегръдка вместо изравняване на сметки. Толкова много човешкото величие е уникалено.

сряда, 4 юли 2012 г.

Здравна реформа - наука

Наука, повече наука в здравната система


Това е не само статия, но и план по който може да се дискутира...Но оперативно и с участието на 5-6 най-изявени лекари с идеи. И да се дискутира с конспект и дата. Решението да се даде на обсъждане - отговори на въпроси - на още 100-200 най-изтъкнати лекари от всички специалности - пак с конспект и дата....И после първите 5-6 души за седмица-две да излизат с решение.

Всъщност, даже и с наличните пари, реформата може да започне на нива. Тя и без това не може да бъде приложена изведнъж...Но, както казва авторът, тъй като засяга огромна част от населението, ефектът, дори и при малки стъпки, ще е изключителен за производителността...Един от най-важните атрибути, заради който хората напускат България с нейния климат, природа, вкусотии, приятели и роднини е именно несигурността в здравеопазването. Да не кажа - ужаса. А подходът, в ситуацията, да се осигуряваш тук таме с разкош и скъпоструваща апаратура и лекарства, а в инфраструктурата и веригата на първа помощ да се дъниш е симптоматично за нашето общество... Пример спорта - непрекъснато се гонят успехи за единици, а се изпуска масовия спорт. Това е грешка в плана ни още от Освобождението. Вместо да се подходи да се търси масовост в образованието силите се хвърлят в симулация на избрани места, че сме европейци.