вторник, 26 февруари 2013 г.

Андрей Райчев почти докосна истината


Хората не могат да си обяснят в рамките на разумни категории нито ставащото, нито това, което искат.

Тази психотерапия, която Борисов четири години прилагаше, нейното махане води до абстиненция. Хората имат абстинентен глад за Борисов. Това, което виждат социолозите - че популярността на Борисов расте, се дължи на простия факт, че на хората им липсва гласът, който им формира света.


Цитат на деня: Хората имат абстинентен глад за Бойко Борисов


Не, Анрейчо, не гласът им липсва, а им липсва уникалната му идентификация с народа и държавата.

Станишевите бойкотират работата на Народното събрание

Лицемерието няма край. Е тук вече не мога да се вздържа.


Какво означава Народното събрание да обсъжда днес двойното данъчно облагане с Швейцария, възмути се преди няколко часа лидерът на ПЕС и на БСП Сергей Станишев.




Швейцарската тайна

Също Made in ГЕРБ

ГЕРБ също не успя да се откъсне от стила:

Партийни назначения по администрацията. Директорът води свои фирми и роднини и, които усвояват по лесен начин пари.

Държавата ни функционира така от десетилетия, не от 23 години.


понеделник, 25 февруари 2013 г.

Made in БСП

Основната грешка на ГЕРБ беше че Бойко разчиташе преди всичко на личността си и на личните си антени към болките и необхидимостите, а не на гражданите, в контрола, управлението, събирането на идеи - с две думи на истински демократични механизми.

И това което е България днес като стил на функциониране - рушвети на вякакво ниво и във всичко, колкото и да беше ограничено, най-вече в големите инфраструктурни проекти, продължи своя победен ход.

Всеки българин знае например, че минимум 50% от джиповете по улиците са купени с далавери, лесно и престъпно "спечелени" пари.


А БСП?

Днес във вестник "Стандарт",  Красимир Велчев от ГЕРБ казва, че до 2015 българите трябва да пратят по договорените от БСП през 2007 фотоволтаици 7 милиарда лева. А това е щяло да бъде много повече ако не са били променили законодателството.

И така енергийната криза, а и социална криза, беше заложена в стила и характера на миналите управления, а поводът за кризата беше че ГЕРБ, въпреки определено по-качественото си управление от предишните, не успя да намери път към демокрацията де факто.

неделя, 24 февруари 2013 г.

За оставката на правителството на Бойко Борисов

Защо всички забранят, че още първите дни на правителството на ГЕРБ се говореше за намаляване на пенсии, най-малко на високите, и орязване здравата на чиновничеството заради кризата.

Борисов не го направи.


Сега говорят за "съсипването" на дребният и среден бизнес...Всички забравят обаче, че още от началото на мандата  банките, които са в основата си свързани с бившата БКП, умишлено не даваха евтини кредити ...

Лихвите, въпреки финансовата стабилност, останаха високи и в банките "населението" непрекъснато увеличаваше влоговете си...

През цялото време правителството беше саботирано. И дори издържа прекалено дълго.

четвъртък, 21 февруари 2013 г.

Държава на гражданите

От около 20 години работя по един такъв проект. И мисля, че съм го развил както теоретично, така и технологически. С други думи имам готова рецепта по отношение на това което искат хората в сегашните протести. Става дума за нещо, което те сами ще управляват и реализират. А най-правилните решения ще идват текущо и напълно демократично.

Колкото и смело да звучи това, най-малкото, е концепция..

Но какво представлява България днес?

Със съзнанието, че функционирането на всички носещи точки на българската държава са малко или повече симултативни, се опитвах упорито да предложа на администрацията ни това решение...


Първо се опитах да го предложа на Костов, след това на Симеон в лицето на социални министър Шулеава. практически се стигна до някакво решение от страна на Шулева, но така че взе идеята, усвои много държавни пари без резултат, а мен ме отрегулираха... :)

Така или инак дойде правителството на ГЕРБ. Симпатизирах и симпатизирам на Бойко Борисов, като по този повод сметнах за съвсем естествена да го предложа на тях.

Симптоматичния резултат е това което е България. На кой не пращах проекта - на социалното министерство 3 пъти, на президентсвото 2 пъти, на министър председателя 2 пъти, на министър по еврофондовете 1 път...

Да, възможно е аз да не съм добре, въпреки че животът ми доказва друго ( не желая сега да прилагам доказателства :) ), възможно е идеята да е луда, утопия, или неприложима...

И все пак арогантността, невниманието и липсата на всякакво внимание или адекватна реакция на опита на един активен гражданин да помогне на страната си бележат "качеството" на днешните протести и резултатите им. Което отново ще ни нареди на мястото, на което сме си и ще бъдем.  

сряда, 20 февруари 2013 г.

Възходът тъкмо започна и не ни стигна търпението


Само преди година бяхме на последно място.
Изпреварваме само Румъния по минимална заплата
News.dir.bg - 20 февруари 2013, 15:27
България е на второ място в ЕС по най-ниска минимална работна заплата през януари, като зад страната ни е само Румъния, сочат данни на европейската статистическа служба Евростат.

В Румъния минималната заплата е 157 евро, а в България - 159 евро. На трето място по най-ниска минимална работна заплата е Латвия с 287 евро. Най-висока е минималната работна заплата в Люксембург - 1874 евро, следвана от Белгия с 1502 евро и Холандия с 1469 евро, сочат данните на Евростат.


Изпреварваме само Румъния по минимална заплата


Как да се направи конкурс за концепции?

Обявявам, съвсем скромно :), че имам визия, концепция и проект, за относително просто, естествено и безболезнено преобразуване на обществото. За съжаление нямам концепция как да го предложа и внедря в държава с такава обществена "инфраструктура".




Към друг постинг от същия блог

Той не разбра необходимостта от стратегическа промяна на държавата и на нейните отношения с икономиката и обществото. Замени изграждането на стратегия за държава с по-скромната цел строителство на магистрали. Не че те не са нужни, но по-нужна беше визията за държава, не само за пътища. Може би не можеше да се справи с предизвикателство от такъв порядък...

вторник, 19 февруари 2013 г.

Протокол на работна среща на доброволческа група за влияние към Оперативното бюро на НС на Младежкото обединение в БСП

Протокол на работна среща на доброволческа група за влияние към Оперативното бюро на НС на Младежкото обединение в БСП 

Това поствам от коментар на ekip  81  19.2.2013

на този адрес

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/02/19/2005925_feisbuk_izrigna_sreshtu_daniela_pelovska/?p=0#addcomment


Протокол на работна среща на доброволческа група за влияние към Оперативното бюро на НС на Младежкото обединение в БСП …….
Кирил: Другари, минаваме към четвърта точка. Всичко което говорихме по точки две и три, не важи за активността в социалните интернет мрежи и интернет-медии. Тук средата е съвършено различна. Единственото правило което трябва да съблюдаваме стриктно е да спазваме своята анонимност. Препоръчва се да създадете една легенда за себе си далече от политическата сфера - примерно активността и използваните прякори и картинки на профили трябва да създават впечатление за вас като за спортен фен, запален турист или пък, ако щете, безработна бивша учителка сега домакиня чието основна радост от живота е да гледа сапунени сериали. Втората легенда която трябва има всеки под ръка е на привърженик на трета партия със слабо влияние в обществото, като тук е препоръчително това да са десни партии. И двете самоличности се използват както в защита, така и в атака.
За да се избегне разкриване на връзката между двете самоличности, разбира се, доколкото ви е възможно трябва да съблюдавате различен стил на изразяване и да не използвате едни и същи изрази и словосъчетания . От досегашната практика се установи, че често се получава объркване, доброволеца пуска коментар присъщ за едната самоличност, но забравя да превключи потребителките профили. Тук Митко даде едно предложение, как да избегнем тези рискове. Ще го помоля да сподели Димитър: - Ами, същността на предложението е различните акаунти да се използват в различни браузъри. Примерно, единия акаунт се използва само с Интернет Експлорър, другия в Мозила. По този начин не се налага непрекъснато превключване на акаунтите, и бързо се добива автоматизъм. В момента в които решиш да пуснеш коментар от някоя самоличност отваряш и съответния браузър. Аз лично ползвам четири самоличности в четири браузъра, освен тези подходящи са също Опера и Сафари.
Кирил: Преминаваме нататък. Както вече споменахме, тъй като в интернет е осигурена анонимност, ограничения като премерено поведение няма. Трябва да удряме безкомпромисно в най-неочакваните точки за нашите противници. Ако в обществото има усещане, че даден политик от управляващите е честен - изкарвате го лъжец и крадец, ако някой има добро семейство, обвинете го, че има любовница, ако има титла професор, обвинете го че е некомпетентен, а дисертацията му преписана, ако води скромен начин на живот, внушавайте, че има милиарди в швейцарски сметки,и т.н
Нищо не е неприемливо, нищо не е цинично, използването на нецензурни думи също не е проблем. Дори и коментарите ви да не се приемат от случайно четящите ги, те ще се трупат като негатив към вашата фалшива самоличност, но и към истинската самоличност на атакуваните субекти. Основната цел е да се предизвикат пукнатини в имиджа и да се породят съмнения към тях. В този аспект трябва да сме търпеливи и настойчиви както капката дълбае камъка. Втората насока по която трябва да работите е да се създава всеобщо впечатление за безнадежност и мизерия. Това няма смисъл да го обяснявам, ясно е че всички подобни негативи се трупат на гърба на управляващите. Декларирайте съжаление към трудния живот на пенсионерите, приравнявайте живота в България с този в страни от третия свят, декларирайте склонност към емиграция и т. н.
. Третият аспект по които трябва да работят доброволците е защита от така наречените "лоши" коментари за партията и политици от БСП. Значи, практиката показва, че влизане в спор по същество не е добра тактика. Проучванията показват, че най-добре работещата тактика е бързо да бъде изтикан коментара назад в списъка с коментарите..
 








понеделник, 18 февруари 2013 г.

Стратегическа промяна на държавата и на нейните отношения с икономиката и обществото.



Ето нещо което неведнъж съм споделял и дори отправял упрек към Бойко Борисов

За Бойко Борисов днес е часът на истината

Той не разбра необходимостта от стратегическа промяна на държавата и на нейните отношения с икономиката и обществото. Замени изграждането на стратегия за държава с по-скромната цел строителство на магистрали. Не че те не са нужни, но по-нужна беше визията за държава, не само за пътища. Може би не можеше да се справи с предизвикателство от такъв порядък...


Липсват лидери, визия и характер - решимост да бъдем нация, която уважава себе си.

четвъртък, 14 февруари 2013 г.


      Световният океан има ”съзнание”, твърдят учени

Оказало се, че хранещите се с въглероден двуокис микроорганизми от най-различни видове синхронизират своите действия с тези, които са на фотосинтеза.

Национална стратегия - сламки

А всъщност цената на електроенергията в региона драстично пада


Защо тази медийна група третира така читателите си? Не? Не сте разбрали още?Ще ви кажа.
От много години собственика на същата медийна група Иво Прокопиев играе със собствена фирма на търговете за продажба на ток от АЕЦ „Козлодуй”, на т. нар. „свободен пазар”. Този факт е надлежно документиран в един от най-първите постинги в този блог, в началото на септември 2009 г. Това е и причината нито едно от изнесените тук многобройни престъпления на ядрената мафия никога да не са били отразявани на страниците на тази групировка.
Р.S. А за злоупотребите с горивото в АЕЦ „Козлодуй” , за сведение (вкл. на онези, които се правят, че не знаят) подробно е обяснено от автора и преразказано от съавтора му т.е. от мен Иво Инджев в книгата „Ядреналин”. Има я в книжарниците, не е апокрифна, макар това да е най-бойкотирана книга, под която съм се подписвал от общо 4 (засега). Ivo.bg

Истината за скъпотията на поевтиняващия български ток 

вторник, 12 февруари 2013 г.

Работата на държавните ни институции



Лидерът на ДСБ Иван Костов:
Не смяната на собствеността, а контролът и пазарът ще решат проблема с надписването на сметките

Органите за защита на конкуренцията и потребителя не знаят защо са създадени



Дали в България има държавна институция, която да си върши поне 20% от работата заради която е създадена? - е реторичен въпрос.


Според мен и Костов греши.

Независимо от собствеността, докато не създадеш условия общите собствениците на страната да си упражняват реално собствеността - като се започне от контрол над държавните чиновници и структури и функциониращ реално съд, няма значение каква ще е собствеността. винаги ще бъде използвана, за да те изиграват.

понеделник, 11 февруари 2013 г.

Съществено

http://frognews.bg/news_51503/Paradoks_tokat_ni_nai-evtin_v_ES_a_ni_izliza_nai-skapo/

Десетте най-жизнерадостни страни



Гражданите на някои страни са нарочени като най-жизнерадостни - особено бразилците и други латиноамериканците. Така поне казват хората от централна Европа, като добавят че и те биха искали да имат толкова много забави. Реалността е малко по-различна. The Social Network "Badoo - е отправила въпрос към  членове от 17 страни, колко пъти месечно те се забавляват - например, кога излизате с приятели. 

Въпреки че първото място не беше изненад, заклеймените като скучни германците се класираха  добре. 

Yahoo News показва челната десетка по отношение на любовта към живота.

1.Аржентина
2.Мексико
3.Турция
4.Испания
5.Германия
6.Щатите
7.Германия
8.Англия
9.Холандия
10.Бразилия


Die zehn lebenslustigsten Länder 

петък, 8 февруари 2013 г.

В бара на хотела Resortquest River


Като стана дума за крави, а оттам и за ски :) в Австрия си спомних времето, когато една зима карах ски в Щатите:

Около 2003

От цикъла "Още по-слаби разкази"
В бара на хотела Resortquest River – 1 



С индианеца Хари де ла Конте се запознахме една ноемврийска вечер в бара на хотела Resortquest River недалеч от центъра на Keystone, Colorado, в Скалистите планини на САЩ. Същата сутрин пистите над курорта бяха посипани с чуден, пухкав сняг, който дава рядката възможност за полет.

Дали всички, които са карали в такъв сняг са осъзнали, че така се чувстват птиците при летеж се съмнявам, но през деня него го бях запомнил тъкмо по този стил, горе като си стрелвахме веднага след лифта. По прибрания стойка, по умишленото забавяне на тялото преди дъгата и стремежа за красиво изписване само с краката след всеки завой, което по своята красота и сила може да се сравнява само с най-обладателния и уравновесен, преди катарзиса, ритъм при секс, знаех че и той е мислил за полета на птиците. И то много повече и много по-задълбочено от мен.

Всичко в Америка е като в Европа и в същото време малко по-различно. Боровете са същите, но с по-редки клони и с огромни шишарки, снегът пак така пухкав, но като че по-чист и лек, небето и нюансите на зарева и залеза по снега между скалите и по върховете, по-наситен, но и като че под въздействието на притеглянето на по-големи маси земя, мисленето като че по-земно и с по-силна вяра в себе си и в своята си чистота. Което, за такава кретура като мен, която само преди два три месеца трябваше да се занимава с морални разобличавания, без да имам чак такова право на това...Но като се сравнява с някои, най-вече от публичното пространство - политиката и съда, си е за самочувствие.

Да си призная, още сигурно ще ми трябва време, за да изчистя докрай не само ума, но кръвта и лимфите си и за да мога достатъчно свободно да откликна на подканящите погледи за контакт отправени ми от наистина интересни на пръв, а по-късно за някои от тях и втори, поглед дами по пистите. Все пак се чувствах способен да задоволя това любопитство. Сигурно чувството само не е достатъчно. Ние пропускаме и ще пропускаме моментите, но си и мислех, че интересът им е продиктуван по-скоро от красотата на полета ми при карането в дълбокия сняг, отколкото от тайната, която им предлагах като, нека кажа малко смело, европеец. Така и не посегнах и не откъснах нито едно от тези, и според ски костюмите им, ковбойски, снежни хризантеми.


Това, че не потърсих контакт не значеше, независимо от удоволствието при карането, че не се чувствах самотен. Толкова по-силен беше и интересът ми, когато онази вечер, след първото on the rocks, ме заговори индианецът Хари де ла Конте. На третата минута бяхме вече толкова близки, че си признахме и взаимно одобрявахме начините си на каране. Което за нас българите си е равносилно някой да ти подхвърли, че харесва как риташ.

Фамилното му име впрочем не беше де ла Конте. Запомнил съм само истинското му първо име, Хари, но с не напълно напусналата ме от Медиапуул палавост, независимо от сериозността, с която бях започнал да се приемам в Америка, го нарекох в себе си, без капка ирония, а по-скоро поради дори безмълвната звучност на името Хари Белафонте, де ла Конте.

Докато си споделяхме какви ли не резолюции и резонанси на впечатленията от ските, пухкавия сняг и начините за полет в този сняг всичко беше нормално. Когато обаче с присъщия си стоицизъм признах на пряко поставен въпрос, че съм от България, а той подаде онова “Не...”, пълно с изненада, но и с неочаквано звучащо весело съпричастие, състрадателност, но и пренебрежение, магията на вечерта в бара на хотела Resortquest River недалеч от центъра на Keystone, Colorado, в Скалистите планини на САЩ и след полет в пухкав сняг изчезна. Сега и решението ми да не закачам ковбойските, снежни хризантеми изглеждаше напълно естествено.

В България, а и в Европа, редовно се чувам да казвам: “Колко малък е света”, но тогава, когато си се забил на майната си и си се откъснал от миналото, а защо не и от настоящето, някакъв непознат индианец да ти каже: “Миналата година бях няколко месеца в България” е меко казано поразително.

Оказа се, че индианецът Хари де ла Конте беше посетил България и по-специално Благоевградския университет натоварен с мисията да изнесе няколко лекции за работата с малцинствата в Америка. През лятото беше обикалял страната, беше натрупал доста впечатления и като че не беше имал шансът да ги сподели с някого, защото по-нататък само той говори. Аз пък само поръчвах пиене и слушах.

Разказът му започна с констатация.


В бара на хотела Resortquest River – 2



- Първоначалното ми мнение беше, че сте просто simple и че вие просто се губите във въпросите на относителността, културата и манталитета. Липсата на манталитет и морал. Докато в Америка се набляга повече върху правилата на тима, в Европа върху правилата на знанията, при вас не видях тим и правила.

- Е – казах, като се преструвах на леко развеселен – това са си наши правила.

- Сигурно – отвърна той изразително – Все пак не мога да си представя как с тези правила изобщо постигате нещо. Защото в момента, в който се опитате да захванете нещо, непременно ще получите противни мнения и тъй като механизмът на тази технология, която се учи в детството, ви е неизвестна, ще потънете в безкрая на въпроси свързани с относителността. Както часовникът е изиграл изключително важна рола за човечеството, независимо от относителността на времената на индивидите хора, събития, предмети и движения, така и за да са ефективни на хората са нужна единни и абсолютни категории при решаването на общите им задачи.

И защото само разпочуках от неловкост леда в стената на чашата си и отпих, той продължи.

- По време на престоя си имах контакт с три българки. Всичките бяха хубави, интелигентни и интересни. Сега като си помисля за тях и съвместните ни минути в мен горчивото е повече от красивите мигове. А трябва да призная, такива имаше немалко.

- Мога да си представя – го уверих напълно откровено, като вдигнах по инстинкт поглед към хубавицата седнала малко по-нататък на бара и се пазех да конкретизирам тази си престава.

- От човешката история са извлечени правила, които казват достатъчно просто и ясно как да общуваме. Традиционните задължения като хуманност, истинност, честност, или това, което не може винаги да се предпише или провери по закон, а идва само вследствие на вътрешно убеждение. Това може да се нарече световна етика. Тя е проста и е валидна за обикновените хора навсякъде по света. Дори и в горите на Амазония. Да не се ликвидираме физически, да сме честни и откровени един към друг, да се уважаваме взаимно.

Не знам защо в този момент ми хрумна, че не малко наши момчета биха го упрекнали на мига с крилатата фраза: “Ама вие защо биете негрите и сте станали световен жандарм”, но кой знае защо това не ме развесели особено.

( Следват интересни истории с трите българки, както и с хубавицата седнала малко по-нататък на бара. Но, когато съм готов. )

3

- Идеята на Дарвин, че културата се развива подобно на биологическата еволюция ни кара да се спираме на идеи, моди и техники, които така яката са се загнездили в главите на хората, че в края на крайщата именно те формират културата им - рекох, като осъзнавах, че съм живял дълго в България и при социализма и осъзнавах вида на стила, който ми диктуваше улавянето на алкохола.


- Само една от тях имаше относително приемлива позиция - каза той. - Не ми позволи да й плащам, но ми даде да разбера ясно, че не съм единственият й любовник. Веднъж живях три месеца в Ню-Йорк и признавам, че тази българка беше по-свободна и от най-провокиралата ме нюйоркчанка.

Изгледах го със завист и си казах наум.

"Една му с билки раната върже,
друга го пръсне с вода студена,
трета го в уста целуне бърже
и той я гледа мила засмяна."

Специално за българските фермери - повишаване на производителността



Цел ам Цилер, Австрия 2013

Обърнете внимание на вързаните опашки. Нещо което намалява нуждата от влагане на труд за почистване на задници.




ПП. Тъй като съм бил в това "градче" препоръчвам, както навсякъде в Австрия, да се опитат шницелите в някоя от кръчмите. Най-добре с все още старомодни, дървени ламперии по стените.

четвъртък, 7 февруари 2013 г.

Сорос и разрушаването на земята

Сорос: Има опасност ЕС да повтори съдбата на СССР


Сорос иска инфлация, но Германия преживя Хитлер и Втората световна война именно заради инфлацията.


Друг е въпросът, че от една страна инфлацията е мотор за високопроизводителните фирми, а от друга е кражба от бъдещето...


Явно че е нужен баланс. И осъзнаване, че благоденствието днес на земята не е да произвеждаш винаги и все повече материя.

Сорос остарява.  

сряда, 6 февруари 2013 г.

"фундаментална" съдебна реформа и Параграф 22

В понеделник Яне Янев говори за разсекретени документи свързани с отклонения на пари от ядрената ни енергетика свързани с БСП и фирмата Фронтиер.

Вчера сутринта пък, по ТВ7 имаше спор и диалог между Яне Янев и Атанас Мерджанов, от БСП ,по същия въпрос.

( както се разбра Бареков е канил и други хора от БСП да опонират на Янев, но тъй като
например Румен Петков казва:

 Аз на среща с Яне Янев? Първо съм естет и второ – имам хигиена на контактите

сигурно имайки предвид хигиената на срещата си с Братя Галеви

Румен Петков: Аз на среща с Яне Янев? Първо съм естет и второ – имам хигиена на контактите


е поканил Мерджанов.

 )


Яне Янев и Атанас Мерджанов за разкритията на Комисията за установяване на корупция по високите етажи на властта и за новоразкритите досиета


Между другото депутатът Мерджанов казва:

 Без значение дали те бяха засекретени, разсекретени и прочие. Всъщност това са едни прекратени досъдебни производства и аз смятам, че единствено правораздавателните органи са в правото си да отсекат има ли нарушение, има ли престъпление и какво следва да се върши оттук нататък. Останалото е плод на импровизация, плод на спекулация и на оклеветяване.



Което пък ни връща на факта, че за всяко престъпление в България се разчита на Българския съд.


В същото време на всички ни е ясно какво представлява този съд, както и неговите "отговорности", така и мнението на Европеския съюз за качествата му:

ЕК още чака "фундаментална" съдебна реформа в България

вторник, 5 февруари 2013 г.

"така му казваме да прави"


В спомените на Огнян Дойнов може да се прочете за една среща на Андрей Луканов с Михаил Горбачов, която е проведена след 10 ноември 1989 г. в Москва.: „Тогавашният български посланик в Москва Георги Панков разказва за една среща на Андрей Луканов с Горбачов, на която Луканов моли, ако е възможно, на другия ден да излезе в съветската преса голямо съобщение, че новоизбраният български президент Желю Желев кани Михаил Горбачов на официално посещение в България. Тогава Горбачов казал:
─ Но Желю Желев е против комунистите и против Съветския съюз.
─ Не е вярно, другарю Горбачов – отвърнал Луканов, ─ така му казваме да прави.
─ А защо тогава казва „долу!“ и сочи с палеца си към земята?
─ И това сме му казали да прави – отвърнал Луканов.


През есента на 1990 г. КГБ сътрудничи единствено с „българските“ служби

Във връзка с гореизложеното прави впечатление усърдието на Жельо Желев, откакто България обяви, че Македония не може да продължава с провежданата от години коминтерновска политика на антибългарско говорене и манипулиране на общата ни история, с което настоява да не се провежда твърда политика към Македония - да си работят както досега, а напротив да се даде свободен път за влизането на Македония в НАТО и ЕС.

петък, 1 февруари 2013 г.

България в чист вид



Делото по САПАРД провалено умишлено

Махат шефа на апелативните прокурори в София

Още 2006 година Борис Велчев иска да уволни  Ангел Илиев за системни нарушения:

Уволняват прокурори за укриване на дела




Как обаче става така, че около 2010, по времето на този същия главен прокурор и по времето на ГЕРБ Ангел Илиев е назначен за шеф на Апелативния съд показва силата и влиянието на тъмните сили...Които конкретно са свързани и с това дело.

Вместо да бъде отстранен от държавна работа завинаги.

Това е България в чист вид.