вторник, 4 юни 2013 г.

Все пак в Европа не пасат трева


"Атакуват ви, защото имахте успех в тази борба и сега искат да ви унищожат политически. Оздравихте част от съдебната система, засилихте функционирането на ГДБОП в консултации с евроатлантитеческите партнъори. Трябва да се устои на този натиск, за да не се разпространи заразата на организираната престъпност в цяла Европа", подчерта Матъо.
И тримата евродепутати смятат за необходимо да бъдат информирани всички европейски институции и Венецианската комисия за случващото се, както и да се предизвика дебат в Европейския парламент. Те обещаха да алармират колегите си от ЕП за тревожната ситуация в България, свързана със законодателните предложения в областта на сигурността, които могат да доведат до тежки санкции от страна на ЕК, а така също и до спиране на евросредства.
Очаква се тази вечер зам. шефът на ГЕРБ да се върне от Брюксел. 
Припомняме, по неговите и на лидера Борисов думи, веднага след това той ще се откаже от депутатския си имунитет и прокуратурата ще може да повдигне обвинение срещу Цветанов по СРС гейт.
Непотвърдени информации сочат, че държавното обвинениеможе да поиска задържане под стража или сериозна сума за парична гаранция.


Цветанов събира в Брюксел подкрепа за ГЕРБ