неделя, 29 септември 2013 г.

Отново кръсник

След като неведнъж тук съм давал линкове, за моите предложение, от които някои хора, които не разбират съдържанието на това, което пиша, но копираха имената - "Ред, законност и справедливост" и "България на гражданите", днес срещнах още едно копиране на име

Гласи се нова партия – алтернатива на реформаторите и ГЕРБ


Демократично действие - Д2”,

Нека припомня, че преди около 8 години ние, група от портала democrati.org, работехме по този проект.

Демокрация в действие

вторник, 24 септември 2013 г.

Спорът Параграф 22, кое е първо яйцето или кокошката продължава.

Радан Кънев, председател на ДСБ: Ако ГЕРБ иска да отреже клона, на който е заедно с БСП и ДПС, бих им подал триона

Докато не се стигне до директни ползи ( та дори и взаимопомощ и протегната ръка към най-изоставените слоеве - нещо което е една от основните грешки на "дясната" интелигенция ), обединение на усилията, ерго създаване на действащи структури с проста но ясна демократичност, няма да има народна дясна партия. 

Изключителен дефицит е фактът, че дори не се отваря дума за това ( което е съществената стратегия ), а фактически се мисли и говори "на парче". 

Поне направете конкурс на идеи-технологии. 

Ето, например, една: 
http://boababbg.blogspot.com/2013/07/2.html



о коментар [#26] от "Храбър": 
Готови са на всичко само и само да се върнат в народното събрание и да участват в разпределението на порциите. - цитат на коментар #4 от “442” 

Толкова сте елементарни! Толкова сте смешни с тъпите си опити да представите всичко като борба за пари и нищо друго!- цитат на коментар #26 от “Храбър”
Я тогава разясни какво събира хора като Радан Кънев с "хора" като Пръмова и Касим Дал?!Само не ми казвай,че Дал и Пръмова са "десни" и "реформатори" и искали промяна в България,щото са от 20 години в политиката и всички са ги видели що за стока са отдавна. 
До коментар [#35] от "yanne": 

Каквито да са Дал, Пръмова, Радан, Корман, Даниел Вълчев и така нататък общото между тях, колкото и общо казано е култура, малко или повече различна от културата на Доган, Станишев, Мая Манолова, Местан, Христо Бисеров, Йордан Цонев и така нататък. 

Което за България не е малко. 


До коментар [#40] от "evkalipt": 
Каквито да са Дал, Пръмова, Радан, Корман, Даниел Вълчев и така нататък общото между тях, колкото и общо казано е култура, малко или повече различна от културата на Доган, Станишев, Мая Манолова, Местан, Христо Бисеров, Йордан Цонев и така нататък.- цитат на коментар #40 от “evkalipt”
Значи не е реформаторси,а културен блок?!Аз не смятам,че Касим Дал е по-различен от Доган,толкова години му беше заместник в ДПС.Пък Даниел Вълчев и Пръмова не са по-различни от Сергей Станишев-а даже са били министри в негов кабинет,ама предполагам и че това сте забравили... 

До коментар [#60] от "yanne": 

Известно е че българчетата, защото са свикнали винаги на убавото, търсят все перфектното. 

По тази линия за тях Пръмова е равна на Станишев, а Дал, независимо че се дистанцира от ДС доносниците, е същия. 

Той и Радан Кънева и Костов също са българчета и затова за тях нямаше и няма разлика между БСП и ГЕРБ....Затова и им е все едно кой ще управлява. Важното е те да седят отстрани и да са перфектни. 

петък, 20 септември 2013 г.

Проблемът Орешарски или Несвещена простота


Проблемът "Орешарски"



Навлеците, резултатите от чиято управленска технология са качествата на днешна България, ще продължат да работят за тези "качества".

Парадоксът, който в ЕС не осъзнават, май, е че положителното в днешна България - членството в ЕС и НАТО, е в резултат на културата, разбиранията и начина на живот на тези, които протестират, а 90% от времето, след 1989 ни управлява ретроградността и политическата - не само - простотия,  в различен вид и форма.

Протестиращите трябва да се замислят - защо шансовете за някакъв друг път - Димитров, Костов, и дори Борисов, бяха провалени. Дали само внедрените в редиците на "демократите" провокатори - политически и икономически - бяха виновни, или поначало битуващата в населението, независимо от коя страна на барикадата, обществена простотия.

И за да не завърша като винаги отново и отново само с констатиции, ето го отново линка:



Организация - Система

Убеден съм, че само със солидарност и само с промяна на манталитет - отношение към държава, може да има резултат.

Системата, колкото и да е "утопична", ако иначе рационалното - разбирай изключително силно в бридж белот - българче чатне нещо, това е ЕДИНСТВЕНИЯТ ПЪТ, ако изобщо такъв съществува.

Има ли кой да дръзне да я приложи или дори да не я приложи - да даде пример, че не сме общество близко до "циганските" организираности.



понеделник, 9 септември 2013 г.

Фатална и системна грешка


Станишев ще възражда "Белене" и ще активизира връзките с Русия


Комунистите продължават с тъпата си доктрина за възход чрез индустриализация, връзки с някой - за тях на първо място Русия, или просто макроикономика. 

Възход на една нация става чрез образование, здраве, създаване на функциониращ ред в отношенията между хората и субектите. И СВОБОДА.

четвъртък, 5 септември 2013 г.

Оценката на Икономист и същината - прозрачността е гражданския контрол и електронното правителство на практика


"Икономист": Кабинетът се занимава с Пеевски вместо с реформи



Доверието, при всички други равни условия, се гради на горните фактори, а те на доверието. А какво доверие може да имаш на правителство, в което няма доверие, опитва да назначи такива като Пеевски, известно е с "качествата" си от времето на Тройната и като не е избрано по демократичен път - всички знаем прекрасно как "демократично" влияе ДПС ( предвид етническия вот ) на избора на правителства, как се купуват гласове на цигани и как функционира съда на високо ниво. 

ПОЛИТИЧЕСКА СТАБИЛНОСТ 
Е ясно 

ЕФЕКТИВНОСТ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО 
Не могат да контролират администрацията - не знаят как да направят например граждански контрол или да внедрят изключително бързо електронното част от правителство - това може да стане по избрани "пера". 

Никой не говори за конкурс на проекти. 

КОРУПЦИЯ 
И тук прозрачността зависи от гражданския контрол и електронното правителство 

ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА 
Тъй като това за качествените съдии и за действащи нови закони са практически неизпълними пожелания  и тук става дума за конкретни неща около
гражданския контрол и електронното правителство 
 



понеделник, 2 септември 2013 г.

Любими книга

В "Дневник" последно време се публикуват списъци на любими книги

22 любими книги на Георги Господинов

Ето един малко по-обикновен и на първо хрумване мой списък. 

„История на Англия“ - Анре Мороа 
„Младите лъвове“ – Ъруин Шоу 
„Дойдох свобода да ви дам“ Шукшин 
„Петър Първи“ - Алексей Толстой 
„Записки по българските възстания“ – Захари Стоянов 
„Острови по течението“ - Хемингуей 
„Великият Гетсби“ – Скот Фитцджералд 
„Зен и изкуството да се подържа мотоциклет“ – Роберт Пърсинг 
„Игра на стъклени перли“ – Херман Хесе 
„Златният храм“ – Уйлям Голдмънт 
„Вълшебната планина“ – Томас Ман 
„Чудното пътуване на Нилс Хорлгерсон през Швеция” – Селма Лагерльов 
„Пармският манастир“ - Стендал 
„Високият прозорец“ - Реймънд Чандлър 
„Разкази “ - Алберто Моравия 
„Одисей“ – Джеймс Джойс 
„Аз, Клавдий“ – Робърт Грейвс 
„Възгледите на един клоун“ – Хайнрих Бьол 
„Разкази“ - Йовков 
„Стихотворения“ - Димчо Дебелянов