събота, 31 май 2014 г.

Газпром вече започна да определя какво може и какво не може Европейската комисия


Благодарение на правителство дошло на власт с манипулацията Костинброд и купени цигански гласове:


Милер: ЕК не може да спре реализацията на "Южен поток"

Провалът



Смъртта на лявото управление в енергетиката или какво показва последното решение на ДКЕВР

Красен Станчев, Институт за пазарна икономика


....

Иначе казано ДКЕВР само заблуждава, че с предоговарянето на споразуменията - което тепърва трябва да се случи и не е известно с какъв резултат - ще вкара приходи в НЕК и ще спаси системата на енергетиката.

Това ще рече, Комисията предполага, че хората са забравили, че нереалните прогнози за електропотребление са направени след сключването на споразуменията, за да подкрепят решения за изграждането на "Цанков камък" и АЕЦ "Белене".

.....

 Всъщност вчерашните документи на ДКЕВР имат само една задача - да замаскират пълния провал на свършеното в енергетика за последните дванадесет месеца.

четвъртък, 29 май 2014 г.

Социална политика в името на власт добита с покупки на цигански гласове

Основа за консенсус



При толкова много привични "разпилявания" нека се опитаме да се съсредоточим в същественето, а това са проблемите. Това са и основните опорни точки, по които трябва да се дискутира за бъдещото управление.

1.Масова покупка на цигански гласове

ДПС 60% повече от средното за страната
БСП 45% повече от средното за страната
Не споменавам ГЕРБ тъй като при тях е 15% минус

2.Съдебна система, която е 100% - от Конституционни съд до долу пропита

3.Липса на пари, на първо място, за здраепазване, образование и пенсии. 


Решения:
1.референдуми, електронно гласуване плюс задърлжително гласуване или изключване при гласуването на хора без основно образование

2.Избор на съдии и прокурори от избирателите

3.Обръщане на пирамидата - от бюджета първо пари за здраве, образование и пенсии и след това за управление на държавата. По средноевропейски пропорции към националния доход.

На първо време това е 100% достатъчно

сряда, 28 май 2014 г.

Изключително добър анализ


Възходът на политическото вампирство

Независимо от протестите, скандалите и пълната международна изолация, в която правителството на Пламен Орешарски изпадна след този ход, то запази властта. С неистов стоицизъм и гьонсуратлък, покупка на депутатски гласове, властта не беше сдадена. Единственото логично обяснение за този невероятен политически инат и безпардонност, са гигантските икономически интереси които започват да прозират все по-ясно. Приходите от акцизи и ДДС за горива, цигари и алкохол се сринаха. Фирми, свързани с конгломерата ДПС-КТБ поеха изпълнението на инфраструктурни проекти в цялата страна. Паричните потоци в енергетиката бяха насочени към правилните политически приливници. Проектът "Южен поток" беше оскъпен още веднъж с почти милиард евро, за да достигне четири пъти над пазарната му цена и беше превърнат в абсолютен национален приоритет.

Ако човек непредубедено проследи изявите на всички висши представители на мнозинството,

в България освен със строителство на руски газопроводи, с друго не се занимаваме

След по-внимателно вглеждане в изпълнителите и подизпълнителите - разбира защо е така. Всеки един от участващите български подизпълнители в "Южен поток", представлява и конкретен политически интерес. Не е изненада, че в руската енергийна дипломация, инвестиционните проекти са средство за корумпиране на местните политически елити, но защо на тази абсурдна цена?

Интересно е да се отбележи, че на фона на това изобилие на корупционни казуси, политическа опозиция в защита на обществения интерес почти не се забелязваше. ГЕРБ изчезна тотално, а между моментните си проблясъци, Реформаторския блок се занимаваше основно с вътрешните си проблеми.

понеделник, 19 май 2014 г.

Защо Черноморието не е Адриатика или дори дали кучето не си заравя храна за утре



Защо Черноморието не е Адриатика

Това едва ли щеше да бъде разрешено дори в България, ако новите собственици не бяха синове на кметицата, управлявала съседния Свети Влас цели 30 години", разкрива изследователката Анке Хагеман. Според нея, единственият светъл лъч в сегашната ситуация на продължаващо бетониране на Черноморието са гражданските протести срещу плановете за унищожаване на последните неосквернени оазиси Иракли и Карадере.

събота, 10 май 2014 г.

Политическите клонинги



Политическите клонинги*
Едвин Сугарев
10 Май 2014

И все пак, докато всички клонинги, рано или късно, показват същността си и избирателите им показват мястото, то ДПС, чрез етническата карта, както и икономически и на много места и физически тормоз дори,  ще продължава да поставя БСП на власт. А това означава че БСП никога докато ДПС съществува няма да може да се реформира като истинска социалдемократичаска партия ( както всички подобни партии в бившите соц. страни от ЕС и за каквато партия говори проф. Близнашки и за която говореше убитият Илия Божинов ) и никога България няма да има шанс да стане истинска демокрация, с реално действащи закони и правосъдие.

Така че в основата си стои въпросът за ревизия, например поне като някакво международно отсъждане, дали ДПС е етническа партия, с организирано по етническо-религиозен принцип гласуване. Както и да се обследва кой, как и защо ОНЕЗИ "конституционни" съдии са взели решение с 6:5 гласа.

От години повтарям, че за да се реши проблемът е нужно да бъде приет закон за участие по процента на всеки съответен етнос в ръководствата на всяка политическа партия.

четвъртък, 8 май 2014 г.

Върхът


http:/ФАЦ: Евроизборите предлагат нова среща с младия олигарх Пеевски

Германската телевизия АРД излъчи репортаж за изчезващата свобода на медиите в България
18:08 | 08.05.2014 | 874 прочитания

  България е най-бедната страна в ЕС. Въпреки това - или може би именно заради това, повечето българи са привърженици на идеята за Обединена Европа, пише Михаел Мартенс на страниците на "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" (ФАЦ),цитиран от Дойче веле. Хората в България приветстват натиска на Брюксел върху управленския елит. Високото мнение на българите за ЕС се помрачава единствено от самоунищожителната преценка, че един клуб, който допуска страна като България да е негова членка, няма как да е особено читав. 
        .... 

забележка: оцветеното, като "Върхът" мое


Нова среща с Пеевски

понеделник, 5 май 2014 г.

Равносметките искат решения.


Равносметките от извървяното – или българският път през пустините на прехода*


"Затова една обединена и обновена българска десница не би трябвало да говори само за икономическа стабилност, образование и здравеопазване, които са обичайните теми на дясното. Не – акцентът би трявало да падне върху свободата, независимостта и националното достойнство на България, върху възстановяването на справедливостта чрез решителна реформа в правораздаването и МВР, върху радикални стратегии за ограничаване на корупцията и престъпността – включително чрез търсене на наказателна отговорност за незаконно забогателите и конфискация на тяхното имущество."

Верни и навременни думи и още по верни:

 "В същото време ценностите, на които би следвало да се заложи, трябва да бъдат максимално отворени и универсални – за да могат да бъдат припознати като алтернатива и от хора, които изобщо нямат представа какво е ляво и какво е дясно – а и да имат, това различие изобщо не ги интересува. "

Но нека подчертаем, че свободата и съжителство на свободните индивиди предполага програмите и желанията им да излязат от самите тях. Така че с говорене, на първо място, няма и не може да стане.

А как може да стане? Това е големият въпрос. Ако се опитаме да погледнем по-простичко и прагматично, колкото и да ни е невъзможно като съвременни българи, бихме превели технологията на - обединени усилия, солидарност и демократичност.

Ще рече - споменатите по-горе "десни" партии, които трябва да се обединят да служат само като  инициатор и организатор на наистина едно народно, демократично и рационално, предвид задачите, движение. Това движение, най-малкото заради споменатите от Едвин принципи, само ще генерира и устройството и функционирането на законите в държавата си, само ще определи дали, кога, как и от кого да търси отговорност.

И за да опростим още повече нещата - нали само преди месец два внесехме подписи за електронно и демократично гласуване.

Нека, "десните" обединени сили, да организират по всеки важен въпрос електронно гласуване всред членовете си и нека тези решеия и прилагането им бъдат програмата, конспекта и проверката. Работеща и сигурна система в интернет може да се организира днес извънредно просто. Нека кажем само една дума, например, члез танове - валидни кодове за всеки участник и по всеки въпрос.