вторник, 23 декември 2014 г.

Български обърквации





 Съдии от Софийския градски съд настояват ВСС да установи има ли нарушения в случайното разпределение на делата и чия е отговорността

Протестна мрежа 
Съдии от Софийския градския съд (СГС) настояват Висшият съдебен съвет (ВСС) да даде ясен отговор на въпроса има ли нарушения при случайното разпределение на делата в съда и чия е отговорността за тях. Това се казва в писмо, подписано от 23 съдии от СГС, които напомнят, че преди десетина дни 40 съдии от СГС и Софийския районен съд поискаха оставката на Владимира Янева и заместниците й и настояха кадровият орган на съдебната власт да извърши обстойна проверка на управлението на съда.



Когато се казва 20, 40 или 50 съдии от даден съд изявяват някакво искане не би било лошо да се каже тези същите каква част са от всички съдии в този съд. Иначе човек като познава България и годините влияние на дадени политически партии при подготовката и назначаването на съдии би си рекъл: Какъв е проблемът да събера привържениците и/или зависимите от някоя и друга партия в този съд и да използвам ситуацията, за да си реша "корпоративните" интереси. Особено ако тези същите съдии през годините не са проявявали политически независими и свързани с известни за всеки българин справедливости или обратното - като например при Костинброд, решения на Ченалова , непремерено богатство на техни колеги....





събота, 20 декември 2014 г.

Доверието и/или елеменатрия стил



Все пак, тъй като задкулисието в България е с доста "сложни" преплетености, има достатъчно силни лобита и медии, аз лично бих оценил ситуацията така: Бойко Борисов досега допусна ли някакъв пробив по отношение на доверието към него. Не. Независимо от песните и одите около АЕЦ Белене, независимо от интиргите и компроматите, той не предаде избирателите си. В случая е същото. Имаш ли доверие в него?!? Друг е въпросът, че самият той би могло да бъде подведен....В случая обаче, след вчерашното му изказване е ясно, че не се отказа от вече заявеното, само заради елементарно-българският начин на артикулации.



И нека и реформаторите хубаво да тго запомнят. Най-големиятн им успех беше, че намериха "сили" да са в коалиционното правителство. И ще продължават да печелят от това. А иначе поводи, много от които "хитро" измислени - като в случая, за нещо не чак толкова съществено - в края на крайщата ситуацият в България е такава, че ако рекат ще те източат и в единия и в другия случай - така че противодействието е повече с цел провокация на съществуването на правителството.

Остави другото, но те дори не осъзнават, че най-много вредят на себе си



Зловещо! За по-малко от 140 години Русия и СССР отнеха от България 895 млрд. долара


Това че руските либерали и до днес са едно малцинство в страната си наистина последователно и сигурно ще скъса всяка по-особена връзка между двете страни. Все повече българи, откъсвайки се от елементарното мислене и пропагандата,  ще са наясно с арогатността и простотията, които са смешни в съвремието.

И не че големите и силни страни, като САЩ например, не са понякога арогантни. Не - разбиранията по елементарния начи на търговия и бизнес - което в Русия е принцип - сочи ясно какви ще са  резултатите. 

петък, 19 декември 2014 г.

Ксенофобията и мащабите на възмутените



Х. Александров за Фрог: Интерпретацията на ромската интеграцията в България е провалена






Правилно е от страна на доста демократи, че се критикува непремереното говорене на Валери Симеонов....

Но още по-неправлно е че тези същите демократи не критикуват постоянно ситуацията с тероризиланите възрастни хора по селата ( а и лекарите в Спешната помощ ), както и че абсолютно неправилно е, че не критикуват ПОСТОЯННО факта, че от вечни времена сме оставили хората от ромските ( циганските )  на произвола на извънцивилизована ( организирана от една функционирана държава ) среда.

Тъй като е ясно че не може да се разчита на разрушената ни държавност, всъщност упрекът ни може да се насочи към тази "осъзнала" се демократично прислойка, която най-много критикува Симеонов...Е, добре, след като сме се осъзнали, защо не успяваме да се организираме да помогнем солидарно - има много начини - на тези изоставени на произвола гета. 

Лично от доста време давам един мой линк, където говоря за някаква възможна система за солидарна организираност на гражданското общество, с която могат да се решат и ред от проблемине при ромите...За съжаление нито от държавата, нито от представителите на видимата част от демократите - най-вече тези, които днес чуваме да заклеймяват най-високо, Валери Симеонов има реакция.


Моделът за гражданската система


ПП.Или - пак сме много силни в приказките от позицията на богове, но ако става дума за лчни усилия и факти - ресто




  



сряда, 17 декември 2014 г.

Ново 20, което сочи и към Антлантида :-)



Фолксваген откри български ген в Африка - туарегите

Немската автомобилна компания Фолксваген прави своя джип Туарег и решава по този повод да научи повече за туарегите, коренното население на Северна Африка. Огромно било учудването им, когато при направените генетични изследвания се оказало, че 83 % от туарегите носят българския ген.

Туарегите живеят днес в Мали, Нигер и Алжир, а техният език се говори от 1 милион и 200 000 души. 

Туареги означава Ту (от) Ара (Бог Ра Бог Абсолют) Ги (Гея, Земя, земен човек) т.е. От Ра Човеци, Туарегите са Ората на Бога.

Традиционните им носии са досущ като българските фолклорни носии - може би това е и причината ислямистите да ги забулват в черни дрехи, за да не се досетят за произхода си от Древните българи, първите хора на земята.Туарегските мъже наричат себе си Амъжаги - от българската дума мъж!!!

Което означава, че Туарегите могат спокойно да искат българско гражданство. Подобно на евреите от Етиопия от Израел.

Рицарите на пустинята.


вторник, 16 декември 2014 г.