сряда, 22 април 2015 г.

Реформата на трудовия пазар?



Реплика към Радан Кънев


Веднъж чух Йордан Цонев да твърди, че ромите-цигани гласували за ДПС защото те ги съветвали и помагали по разни въпроси, включително за намирането на работа...Доколко това съвпада с истината - не знам. Сигурен съм обаче, че доверие ще спечели тази партия, която организира модератори в "махлите", подобно на здравните модератори, които съветват за обучение, квалификация и за намиране на работа.   

вторник, 14 април 2015 г.

"Елитът"



Отговорността на елита
Момчил Дойчев, http://www.dnevnik.bg

Да, вярно и полезно нещо. Но пак констатации. И нито дума, например, за моята платформа за самозъпроизвеждане на обществото на базата на свързаността на морала и икономическата изгода...Да. Наистина елитът ни е незрял. Затова и не разчитам на него, а на систевма за реална консумация на собственост.

сряда, 1 април 2015 г.

Защо България не излезе от икономическата криза:


Радан Кънев:
В цялата тази ситуация стои отговорът защо България не излезе от икономическата криза. Този политически валяк върху банковата система, този измамнически модел, който е управлявал през КТБ, е насочил активите не към малкия бизнес, а към това политици да си купуват гигантски предприятия.


КТБ не била банка, а политически инвестиционен фонд, разбра Радан Кънев

Днешното правителство е без алтернатива. Оценявам и усилията, които се инвестират...Но...Докато гражданите не създадат организирани структури с програма и технологии и е не започнат сами да консумират РЕАЛНО общата си собственост - България, изход от тоталната хватка - законодателна, икономическа, манталитетна и вкоренена в целия ни живот, изход няма да има. А ако има ще е бавно и мъчително. При което може и да не оживеем. Както, така или инак, определени поколения, така и самата държава България.