понеделник, 31 август 2015 г.

Светът е широк и опасност дебне отвсякъде



Бежанците - кой е зад оградата?


И коментари:



Божидар Хинков Невъзможно ми е да повярвам, че тези хора се самоорганизират и спонтанно напускат своите страни. Въпросът е кой привежда в действие това своеобразно биологическо "оръжие" в тази хибридна война, на която сме свидетели, и с каква цел. Аз мисля, че знам отговора, а вие?


Г-н  Хинков, така или инак войните в Мала Азия не са в основата си предизвикани само от грешки и/или липсата на демокрация, американците, руснаците и т.н...Въпросът е наистина кой използва част от тези хора , но и защо световната общност не е е в състояние да реши радикално проблема. Въпростът също е, нещо, което засяга нас - защо сме толкова слаби и може ли дори една малка мюсюлманска група да обърна и без това вече наклонената каруца...И не може ли да се стигне дотам, че Турция депортирайки няколкостотинхиляди от южната си граница в нашия югоизток да ни постави пред свършен факт да им дадем тази област - ей така заради още по-голяма опасност..

Деградирали или на колене?

Илиан Василев:
"Прочетете още веднъж Арменци на Яворов и вижте колко сме деградирали като нация за сто години"

Бежанците - кой е зад оградата?


Едно доуточнение. Не на първо място стои деградацията ни, колкото фактът, че самите ние сме на колене. И не толкова дори икономически, а обществено - с липса на задружност, справедливост, каузи...


сряда, 26 август 2015 г.

Нивото си се доказва и до днес


абитуриентка с етно рокля смая всички Крепостта "Монтанезиум" носи новата слава на Монтана


Цветовете и удебеляванията - мои.
Случаят е истински. На същото място е била къщата на Иван Стоянов, помощник на Иван Вазов, който през 1879 - 1880 година е бил председател на съда в Берковица. Бъдещият литературен патриарх се е впечатлявал от оригиналните типове, които е срещал в съда. Двама от тях – Иван Стоянов и Иван Шишков, които са били негови помощници, той е описал гротесктно в повестта си „Митрофан и Дормидолски". Шишков е Митрофан, а Стоянов – Дормидолски. В повестта те са наречени Прасето и Песоглавеца и са изобразени като малограмотни хора, на които са възложени важни държавни задачи. Той се забавлява с тяхната малограмотност и минимални умствени възможности. Двамата освен със съдийство, се занимават и с търговия с турски земи, а Иван Стоянов – и с покръстване на туркини. 

вторник, 25 август 2015 г.

Българските Легенди и поуките от тях


Богат българин заряза лъскавия си живот в Канада, за да помага на закъсали нашенци

Само комплименти! Това е наистина стъпка в съзряването ни...

Но все още дори първата легенда, тази за Хан Кубрат, пръчките и  синовете му, не е осъзната.

Дали и кой ще се опита да обедини всички такива хора, за да има съществени резултати?

петък, 21 август 2015 г.

Ялова ли е завещаната от историята ни българска специфика?






Българският етнос изчезва


Наистина приказките за докрина, както и за милионите вложени в БАН за търсене на изход от кризата няма да свършат работа...В момента може да се разчита само на еволюцията  идваща от шансовете на демократичността.


След около 100 години циганите могат да станат 5 милиона само ако минат и през образование и през цивилизоване. А ако минат нямам нищо против да станат и 10 милиона..В края на крайщата всички ние сме деца на майката Земя и на един Господ...Иначе нито ще седят тук - няма да има кой да ги храни - и/или ще разрушат страната, така че съвсем други сили ще ги накарат насила на ред неща.




четвъртък, 20 август 2015 г.

Комисия след комисия



От месеци питаме защо дизелът у нас е с 30 стотинки по-скъп от Австрия


Да оставим настрана че ББ трябваше да е уволнил вече най-малко няколко зам. министъра, но да оставя неометена "комисията за защита на конкуренцията" си е престъпление...Много ми е интересно срещу този резултат НУЛА какви пари са глътнали.

"Българите" пак са дефинитивни



"Галъп Интернешънъл" : 53% от българите не искат еврото


Дори "Галъп" да имаше добра репутация, пак бих се запитал при представяне на такива данни сметнато ли е мнението на тези 10-20% безпросветни "българи", които редовно деформират изборните резултати.

Пропиляване на сили, сериозност и популярност



Хора като този ст.н.с. ли ще управляват културата


На фона на ужасяващите и гравиращи кражби, измами, отръшквания, "правни" и "административни" престъпления "масови" инициативи от този формат, дори и правилни, са смешни. И само пропиляване на сили, сериозност и популярност.

Резултатът ще го докаже.

сряда, 19 август 2015 г.

Литературата била "въздействаща или скучна, други деления са невалидни"



Теодора Димова: Литературата е въздействаща или скучна, други деления са невалидни



Зависи от читателя. А съвременният читател си е фен на "приключенската" литература. Натам вървят и "добре написаните" книги. 

Колко книги на български автори познаваме, които се занимават с основния проблем на съвременна България - тоталната криза крещяща от всеки ъгъл, улица и шосе на смъртта, администрация и правосъдие, които касират, докато народа и основните професии, които трябва да го крепят са на заден план.

понеделник, 17 август 2015 г.

Кой трябва да решава нужно ли е Интирнет ( електронно ) гладуване



Кой е най-големият инвеститор в България от години и ако инвестираш не се ли интересуваш какво става в страната?

Това са българите, които живеят и работят в чужбина.

Да оставим настрана, че е изключително порочно един или друг индивид да решава кое е по-добре при положение, че избирателите е правилното да са тези. Поне при демокрацията е така...Независимо, че това в България е трудно да се нарече демокрация...Което още повече задължава да се търсят повече демократични "прийоми"...Естествено изборът на Мая Манолова за омбудсман с идеята, че е повече демократично да се избира такъв от опозицията не приемам за демократичен прийом....Тези същите дори и да им дадеш злато, следващия път няма да ти върнат същото...А обратното.

Истинското русофилство и братство имат други измерения



26 тона злато на България потъват в Москва

Безвъзмездната съветска помощ започва с пладнешки обир

„До средата на 50-те години БНБ дословно следва сталинския модел, без ни най-малко да оспорва съветското лидерство. Превърната в послушен изпълнител, тя се включва в контролираните експерименти на стопанското „размразяване“. През 60-те години с активи на НРБ е закупена бейрутската Литексбанк, чиято дейност и досега не е изцяло изяснена. (Има подозрения, че през банката са минавали сделките с българско оръжие и синтетични наркотици с арабски режими и терористични формирования.) През 70-те години банката е важен елемент от хаотичната икономическа безпътица на „зрелия социализъм“, докато през втората половина на 80-те в нея се фокусират редица от най-острите неравновесия на системата. Създадените в края на комунистическия режим „социалистически“ търговски банки изиграват ролята на фермент, който окончателно разлага системата и в същото време захранва новата“


„Най-големи са загубите в кооперативния сектор, където под натиска на мощно лоби се изливат огромни средства, покриващи безстопанственост, документни измами (например фалшиви фактури) и откровени кражби“

първият фалит на НРБ заради огромната задлъжнялост към СССР настъпва още в края на 50-те години. Дружбата си е дружба, ама сиренето е с рубли, обявяват наследниците на Сталин. Оправянето на кривите сметки за безвъзмездната съветска помощ започва с пладнешки обир, в който участват и задгранични банки със съветски капитали.
През 1959 г. натрупаните по време на Царство България 26 тона златни резерви тайно са преместени в Москва под предлог, че сградата на БНБ нямало да издържи на атомна бомбардировка.


Както първият, така и вторият фалит на НРБ в края на 70-те години на миналия век неизменно е свързан с тоталната зависимост от пропукващата се вече Съветска империя. Основна роля в новото пропадане играят стопанският авантюризъм, гигантските разхищения и кражбите в изградената върху абсурди и дефицити „планова“ икономика. Главоломно нарастващите след 1974 г. отрицателно валутно салдо и външен дълг на страната са свързани с необходимостта постоянно да се запълват множащите се „дупки“ във всевъзможните баланси на централизираната стопанска система. По заповед на СИВ България е принудена да продава на огромна загуба селскостопанските си продукти и храни срещу неконвертируеми рубли и да се опитва да запълва дефицитите си в твърда валута с развитие на туризма, с изпращане на специалисти в Третия свят и с нелегален износ на оръжие, синтетични наркотици и други забранени от международни конвенции стоки.

Пример за пораженията на това решение върху бъдещите поколения е започналото тогава строителство на магистрали, чийто експлоатационен срок е намален на 15 години заради влаганите по-малко и по-лоши материали. Неслучайно ремонтите по изградените през това време участъци оттогава не са спирали“, 

      „Няма по-упорит мит в пропитото от сълзливи лъжи и полуистини за „хубавия“ живот в НРБ публично пространство от легендата как селският хитрец Живков водел за носа съветските лидери, за да осигури небивало в соцлагера благоденствие за българите. Няма и грам истина в притчата как към България течали реки от долари, спечелени от препродажбата на съветски нефт. Тези приказки не са подкрепени с каквито и да било документи и свидетелства. Напротив, хардлайнери на БКП и комунизма описват канските мъки при просенето на всеки по-значим кредит или доставки на съветски стратегически продукти за България. През най-добрите години от „подаръците на Брежнев“ НРБ годишно е експортирала не повече от 200 хил. тона преработен в Бургас съветски нефт – главно мазут. В същото време по-голямата част от производството на търсени на международните пазари български суровини като цинк, олово и мед, с които НРБ е можела да си осигурява част от необходимата ѝ твърда валута, е била прибирана от СССР срещу рубли“,  
 
 
 
 

неделя, 16 август 2015 г.

Препращане и резултати



  • Борисов: Семействата трябва да спрат войната по пътищата




  • Венцеслав Йонков Най е виновна българската администрация, на която й плащаме за да си прехвърля сигналите:
  • Венцеслав Йонков An PRIMEMINISTER@GOVERNMENT.BG
    CC press@mvr.bg pr.press112@gmail.com Aug 14 um 8:13 AM
    Здравейте, г-н Борисов!

    Преди време - след с автопроизшестсвието в Панагюрище, когато загина отново дете, написах писмо до Министъра на вътрешните работи с предложение за система, която използва гражданите за превенция и контрол относно нарушаването на правилата по пътищата.

    След това имах две срещи с представители на КАТ и Главна дирекция "Национална полиция". Съгласиха се с моите предложиния, накараха ме да се подпиша, че сме се срещнали, обещахме си, че ще работим заедно нататък и ...се скриха.

    А убийствата по пътищата продължават.

    Поздрави
    Венцеслав Йонков
    София
  • Венцеслав Йонков Presscenter
    An Wenzeslaw Jonkov PRIMEMINISTER@GOVERNMENT.BG
    CC pr.press112@gmail.com Aug 14 um 11:00 AM

    Здравейте г-н Йонков, Вашият сигнал е препратен до ГД ”Национална полиция” във връзка с проведените срещи. С уважение! Пресцентър
  • Венцеслав Йонков Wenzeslaw Jonkov
    An Presscenter Heute um 6:11 PM
    Много се радвам, че мислите, че вършите работа като препращате.

четвъртък, 13 август 2015 г.

"Децата ни умират… а всички спим"


Защо Неразумният юрод се сеща за ума, съвестта и отговорността си само когато е лично засегнат.


Децата ни умират… а всички спим


Спят най-вече тези в КАТ. Въпреки че си получават всеки месец заплатите платени от нас... И от тези, чиито деца загиват. Пожелавам на шефовети от КАТ приятни сънища! И на тях и на децата им!

сряда, 12 август 2015 г.

вторник, 11 август 2015 г.

Проф. Чирков: Детето на президента е можело да бъде спасено при ранна диагностика



Проф. Чирков: Детето на президента е можело да бъде спасено при ранна диагностика


Аз лично поне 5 пъти съм чувал проф. Чирков да говори за своя проект...Проект, който лежи в чекмеджетата на Здравното министерство. Министерство - подобно на другите, пълно с креатури от социалистически тип. Креатури, който ще ви обърнат внимание само ако са лично заинтересовани. Креатури, които за няколко седмици обладават всеки нов министър...Така че той забравя от къде е и за какво е там. Дори и да е бил с добри намериния....Така досега не беше направен никакив конкурс с проекти за здравна реформа...А проектът на проф. Чирков нека си лежи в чекмеджетата...

А защо все някой от президентите ни не повдигна този въпрос?!?! Сигурно и всред относително скъпите им и умни съветници е нямало и един едничък, който да им отправи това като съвет.

Аз лично неведнъж съм предлагал да бъде направен такъв конкурс. Предлагал съм идеи на много ведомства. От Социалното министерство, до КАТ, а и до Президентството...Но...Те на проф. Чирков не ъбръщат внимание, та...

Държава, която още от времето на "социализма" доказва, че не е държава на хората е обречена на загиване



В клипа, който се разпространява в YouTube за първи път са показани повечето предприятия, заводи, фирми и имоти от актива на банката. Всеки може да ги види и да узнае, че са обезценени по неясни критерии от 80 до 100%, което си е пладнешки обир. 

СЕНЗАЦИЯ! Ето активите за над 5 млрд на КТБ, които се разграбват


Естествено  "държавата" - разбирай същите, за които няма нито закони нито правила не искат да добият тези държавни активи...Държава, която още от времето на "социализма" доказва, че не е държава на хората е обречена на загиване.


А къде се скриха протестиращите за високите цени на тока....

четвъртък, 6 август 2015 г.

Предпочитат да ги смятат за цигани отколкото

да рискуват да се борят за продънени каузи....Зер, срещу тях са Пеевски, Мая, Цацаров, Доган, Данчо Ментата и още 5-6 хиляди подобни...Но..Много вещи...


Писмо от Виена. Австрийците гледат на българите като роми

Нормално е всички емисари да се активират



Нормално е всички емисари по заповед отгоре и отдалеч да си измислят всякакви опорни точки. От проблеми с Реформаторите, до съюз, по не знам си колко начина "споделени" от емисарите, с ДПС.


П. Симеонов: Нормално е Борисов да казва, че лошите искат да го свалят преди избори

сряда, 5 август 2015 г.

Каква е тази държава, която си позволява това!!!!



Кажете каква е тази страна, която може да си позволи да се лиши от най-добрият волуйболст в света, и от най-добрият треньор, в името на лапането на някакви функционери и администратори.


Показателно за всичко друго: истинските производители, тези които изхранват страната са набутани в ъгала в името на лапачите, чиновниците и техните кръгове ползващи луксозни движимости и недвижимостта произведени от първите.


http://www.sportal.bg/news.php?news=560387

Българският волейболист Матей Казийски, който през изминалия сезон стана шампиона на Италия за 4-и път с Тренто, официално вече е играч на японския ДжейТЕКТ Стингс (Кария), научи Sportal.bg.

Малко по-рано днес от клуба обявиха, че Матей Казийски през следващия сезон ще играе за ДжейТЕКТ Стингс.

Защо и докога това величе ще върви към циганизация? И като манталитет и като перспективи.



  ВИЖТЕ ВЕЛИЧИЕТО НА ДРЕВНА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ И ДУМИТЕ НА ЧУЖДЕНЦИТЕ ЗА ПРЕДЦИТЕ НИ
 

"Една от историческите заслуги на българите е тази, че задържаха успешно няколко века турците далече от сърцето на Европа. Те платиха прескъпо с кръвта си, с вярата си, свободата си и упадъка на брилянтната им култура по онова време" - Проф. Санте Грачоти, Италия
***

Изглежда само с нагайка, но от една много по-извисена :-) можем съ упрай...


   Вижте какво e казал видният чешки историк Константин Иречек за българите. Мислите ли, че е валидно и днес? Четете още на: http://www.budnaera.com/201503/1506021008.html#ixzz3hxNfwqcv Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия

През 1899 г. чешкият историк Константин Иречек публикува статия, в която описва партизанщината в българския политически живот. 

Ето как е разчел народопсихологията на бъгарина Иреачек: 
… Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. 

… За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата. 

... Българин с българин не може да се разбере. Те все гръмогласят. 

... България е с население 2 милиона души, което е разделено на три групи: бивши министри, настоящи министри и бъдещи министри. 

... Българите са много мили с чуждите и бързо ги приемат за свои. Бедата обаче е там, че те много лошо се отнасят към своите си. 

... Българите са много неопитни и самонадеяни; със своите детински неразбранщини бъркат развитието и бъдащността на Отечеството си. Всеки иска да стане министър. Във време, гдето всички трябва да се заловят за усърдна работа, за да уредят и възвисят Отечеството си, занимават се с дребни лични препирни. Свидетелство за това са тукашните вестници, които в Европа са съвършено без пример по своят си див език и стил. Няма възторг, няма самоотвержен патриотизъм, няма горещата любов за истината и за доброто, няма съгласие (рядко можеш да намериш тука няколко души приятели: единът мрази другия и няма по между им съгласие).... 
Днес едва ли можем да констатираме нещо по-различно за народа си. По-скоро би трябвало да сме се отърсили от мита, че българинът е велико нещо. Искахме да сме трандафори, но си останахме цървули. Реализмът за това какво представляваме и на къде вървим са ни още по-необходими днес – оскотял, народът иска тотална промяна на политическата система, чака нови месии, които да му оправят живата. И пак се делим на три групи: бивши министри, настоящи министри и бъдещи министри. В 21 века обаче това не е просто съдба, а диагноза и национална трагедия.
(Фактор)/sedmica.sliven.net/


вторник, 4 август 2015 г.

Гамизов да не се притеснява и други зам. министри...



Гамизов: Реформаторите да извадят глави от джоба на българина

от това и други министерства са бръкнали в джоба на българрина...

Но да не се притесняват. визирали сме ги и няма да им се размине. Густото иди.

Безобразията при държавната, а и при общинските, администрации нямат край



Фрок око: Безобразията в МО нямат край- назначават без конкурс


То да беше само в Министерството на отбраната, да почерпиш....


Но идва времето. Голяма част от тези същите никога повече няма да се доберат до държавна служба. Обещано!

Задължително гласуване


Много мнения. Отвсякъде и в разни посоки.

Кой какво мисли и казва обаче не бива да е толкова 

важно. 


Първото важно нещо е да се каже защо изобщо се 

повдига този въпрос - заради етническия и купен 

цигански вот - ще рече това са проблемите. Щом обаче 

тези проблеми не могат да се решат интелигентно, а и 

при преченето на толкова много, включително чужди, 

сили се търси друго решение...


Затова и стигаме до вишегласието...И точно там е 

заровено кучето...Но и още 1.кой има законно и 

обществено право да вишегласва? 2.ако ще се 

вишегласва по този въпрос - е редно да го направи и по 

други.

неделя, 2 август 2015 г.

Познайте до три кое правителство по криминален начин увеличи на 25 години срокът за задължително изкупуване тока



По криминален начин беше увеличен на 25 години срокът за задължително изкупуване на тази енергия.


Председателят на КЕВР: Работодателите защитават корпоративен интерес по брутален начин 

„Държавата да се върне на мястото си, защото...."



Миков: 50 000 подкрепиха политиката срещу убийственото неравенство

Миков очерта насоките в политиката, която БСП предлага на гражданите. „Държавата да се върне на мястото си, защото тя непрекъснато е тикана встрани и резултатите са налице – ниски доходи, демографска криза, проблеми в икономиката ни”, посочи той и допълни, че са нужни повече държавност, справедливост, високи доходи. 


Прав е, но как тъкмо тези, които носят най-голяма вина, 

че държавата не е на мястото си - най-вече с 

отчуждението на хората от собствеността, та дори или 

тъкмо защото е обща, ще предложат нещо работещо? 

Та те и до ден днешен нямат дори един работещ 

експеримент. Та дори не правят опити на кооперативно 

ниво. Знаем ги че са силни в приказките, но как сами не 

си омръзнаха.