сряда, 21 ноември 2012 г.

Доктрината за бъдещето

Дали не трябва най-пострадалите, страдащите, умиращите, мизерстващите и нещастните да бъдат попитани как да си създадем правилата и принципите, с които да си моделираме развитието на разбиранията и функционирането на обществото?

четвъртък, 15 ноември 2012 г.

Тест за интелигентност на българи


Дали кметът на Съединение преминава в ГЕРБ, за да може да работи по-безпрепятствено или защото е убеден, че ГЕРБ прави, все пак, нещо, докато досега не се е правило нищо?

Премиерът Бойко Борисов: Кметът на Съединение работи добре с нас

Кметът на Съединение се върна в БСП

сряда, 14 ноември 2012 г.

Съдията Беронов за съдията Марковска

Неделчо Беронов: Парламентът може да отзове Венета Марковска

"Вижте, аз няма да заместя нейната съвест, защото ударението от нея се поставя върху анонимността на информацията, която е дадена. Но аз като всеки българин, който чете вестниците, знам, че в 2010 година, само преди две години имаше журналистическо разследване за същите обстоятелства и те бяха изнесени в пресата. Значи, те са известни, вече са обнародвани, вече са четени от гражданите, а после са преповторени само може би анонимно", заяви той.



вторник, 13 ноември 2012 г.

БПЦ и социалните, образователни и възпитателни "програми"


Ще пропусне ли българската църква своя последен шанс?

Най-сетне БРЦ, с участието на инициативни комитети от страна на миряните, трябва да направи една програма свързана с възпитателна, образователна и социална роля, която трябва да започне да се изпълнява от послушника до игумена и митрополита. Като органите за наблюдаване на това изпълнение да се възложат на църковно мирянски комитети, но несвързани с "шапката" на църквата.

Тази неделя ходихме до Кокалянския манастир. Послушницата имаше толкова враждебно и дистанцирано отношение, че ми заприлича на български чиновник...Подобно отношение съм срещал и от свещеници...То и не може да бъде иначе - социализма ни "възпита превъзходно"..

Най-малкото църквата трябва да повели на служителите си, от най-ниското до най-високото си ниво да са инициатори на демонстрация на дружелюбно и приятелско отношение към миряните.

петък, 9 ноември 2012 г.

Президентът на Европейската Инвистиционна банка Вернер Хойер

България се възползва от много смела стратегия на фискална дисциплина, която няма равна в Европейския съюз. Това се отчита в Европа. Това не е лесно за хората, но страната реши да има сериозно поведение по отношение на фискалната дисциплина”, каза още Хойер и добави, че ЕИБ планира да увеличи подкрепата за малките и средни предприятия, както и подкрепата за проекти на София.

четвъртък, 8 ноември 2012 г.

"Не само ще ги настигнем, но ще ги и надминем" само да не


стане като във вица - като ги надминем да не се наложи да си крием голия задник.

Все пак Дянков не бива да забравя, че не всичко е макроикономика, но и народопсигхология, традиции, разрушен или неразрушен трудов и друг морал.

Дянков: Не само ще надминем Гърция, а ще настигнем Португалия и Испания

Гърция е в криза, защото социалистите я водеха дълго време, и продължиха да я водят и в голяма част от началото на кризата. Не само, че ще настигнем и надминем Гърция, а ще настигнем и Португалия, ще настигнем и Испания, ще настигнем и всички тези държави, които не са успели да се реформират. Това каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков след приемането на първо четене на Законопроекта за държавния бюджет за 2013 г.
Така той отговори на въпрос дали, ако Гърция не беше в криза и не се налагаше да бъдат намалявани доходите, щяхме скоро да я достигнем.


петък, 2 ноември 2012 г.

7 от 10 сектора отчитат растеж. Българската икономика излезе от кризата


Българската икономика излезе от кризата

Остава да се прецени дали това излизане от кризата е свързано с международната конюнктура или с "пренастройването" на икономиката към плана Дянков, който се съобразява стриктно с финансовата дисциплина заложена от ЕС, както и новият, наложен от ГЕРБ "ред".

Екопроект за 2 милиарда евро. Провалено е откриването на хиляди работни места.


Горното заглавие е от вестник "Репортер"
Провалено е откриването на хиляди работни места.

Чисти "тези" в България, а и по света, но тук най-вече, съществуват рядко.

Обезателно има посегателства върху екологията в името на нечисти печалби, пране на пари и изобщо простотия - да режеш клона на който седиш.

Но също така 100% има саботаж с определен политически отенък - в името на псевдоекология да пречиш, за да може евентуално пак да дойдеш на власт и тогава да видиш сметчицата както на екологията така и на сметката.

Еколози спряха строителството на две ветроенергийни парка в Добруджа Защо еколозите лишават България от милиони?

четвъртък, 1 ноември 2012 г.

Дали ГЕРБ ще успее да намери сили да разследва Дянков за "командированата" зам.министърка


Десислава Атанасова ще изпрати доклада за цените на лекарствата на прокуратурата

Окончателно: Закъсняла с 8 месеца наредба е позволила високите цени на лекарствата

Причината за рязкото повишаване на цените на някои лекарствени продукти, които се заплащат с обществени пари, е в лошата координация между здравната каса и Министерството на здравеопазването. Това е основният извод от окончателния доклад на Временната парламентарна комисия, която трябваше да открие и анализира причините за повишаването на жизнено важни медикаменти с между 4 и 430%.


Стефан Константинов: Дянков кадруваше в здравното министерство