събота, 15 март 2014 г.

И Цветанов си има Моника

Моника Холмайер: Мафията атакува Цветанов, защото знае какво загуби


"Престъпните структури в България знаят какво са загубили и затова атаките срещу вътрешния министър Цветан Цветанов са толкова силни."
Това заяви в Брюксел пред български журналисти евродепутатът Моника Холмайер, член на Групата на Европейската народна партия (ЕНП) и на комисиите по бюджет и борбата с организираната престъпност, корупцията и прането на пари в Европейския парламент.
По думите й в последните 4 години европейските институции са установили, че за първи път България има едно правителство, което не само говори за борба с корупцията, но предприема реални стъпки и действия, за да се бори с корупцията.
„Аз съм член на Комисията по вътрешна сигурност, на Комисията по въпросите, свързани с организираната престъпност. Добре съм запозната с непрестанните опити на структури на организираната престъпност да влияят върху процесите в държавите и чрез това влияние да оказват въздействие върху решенията, които се взимат в една държава.
Корупцията руши доверието на гражданите в собствената държава, в собствените им институции, в собственото им правителство. Затова много се надявам, този път, който е поел министър Цветанов, да бъде продължен.
Г-н вътрешният министър Цветанов беше подложен на много силни атаки. Но много силни атаки означават, че един човек е много уважаван.

Няма коментари: