вторник, 14 юли 2009 г.

За ГЕРБ


Анализът на победата на ББ си заслужава отделна тема. Но това е нещо вече отминало и едва ли ще имаме енергия и желание да се занимаваме с него. Не самата победа, тя беше очаквана, не дори и неочаквано големият и размер. А непредвиденият изблик на гражданска енергия който доведе до нея. Различни обяснения има и както винаги вероятно истината не е само в едно а се състои от сплав от отделни компоненти и в различно съотношение. Най-лошото ще е ако това е търсенето на поредният месия. Много лошо ще е ако е това но и аз и авторът сме на мнение че не това е основното. Не че го няма и това но далеч не е основното. Но да не продължавам, просто прочетете статията.
http://www.dnevnik.bg/izbori2009/parlamentarni_izbori/2009/07/13/754385_poukite_na_polezniia_vot/ [b]Поуките на "полезния" вот[/b]



Бойко има "афинитет" да държи на мнението на избирателите. Това обаче не означава, че могат да се очакват чудеса. Абсолютно сигурно е че октоподът на българската икономическа, манталитетна и обществена конюнктура ще успее да провали много от добрите намерения и да съблазне не малко от управляващите. В същото време абсолютно сигурно е че ще има факти, по-малко в къс план, а повече в стратегически, които ще изиграят положителна роля в развитието на държавата.

Няма коментари: