четвъртък, 22 октомври 2009 г.

рубрика "Сторено и пожелано"

От днеска сутринта, като Човекът гражданско общество :) започвам рубриката "Стореното и пожеланото"

1.Строителство

Вземат заем от 300 милиона за магистрали и пречиствателни станции. Одобрявам с 10 по десетобалната!

Препоръка. Всеки проект да се илюстрира ежеседмично с графики на направеното по време и процент на извършена работа.

2.Образование

Децата в детски градини в предучилищна възраст и целодневно в първи клас. Одобрявам с 10.

Препоръка. Ускорено диференциране на заплащането на учителите в пет степени като най-високото заплащане имат учители покрили специални критерии, които включват съзнателното практикуване "Готов да работя в името добруването на страната си и зная какво е да възпитавам децата как се живее като активен гражданин". Пропорциите на заплащането на тези учители да се вземат като средна величина от заплата на учител - национален доход в ЕС.

3.Финансии

Вързването на инф.системи на Митниците и Данъчните. Одобрение с 5 тъй като няма данни дали това функционира. И докъде е стигнало.

Препоръка. Ще се обърна със специално писмо до г-н Дянков.

4.Здравеопазване

Засега почти нищо ако изключим няколкото почивни дома на Мин.съвет, които се дават за хосписи. / Засега само намерение /

Ще предоставя препоръките си допълнително тук след консултация с мои специално доверени специалисти.

5.Социално

Препоръка. Ще представя на г-н Тотю Младенов информационна система за управление на социалните помощи. В системата се комбинира допълнително вложен труд със социалното, пенсионното и здравно осигуряване. Системата свързва допълнителното производство на стоки и услуги със социалната система.

6.Транспорт

Не съм запознат с нищо конкретно направено.

Препоръка: Приемане на национална стратегия по информатика - семантична организация на знания / интересуващите се да проследят националната стратегия на Норвегия по информатика /. Да ме потърсят - тук имам най-перфектното решение. Ще създаде хиляди работни места.


7.Земеделие

Общо взето съм доволен. Одобрявам възнамеряваната система на връзка дребен производител - потребител.

Препоръка: За да може да функционира добре да се свържат със системата, която предлагам на Социалното министерство / ако я приемат, в което не вярвам :) , защото "инфраструктурата" на оценка в главите ни е бавна и груба :) /

9.Екология

Одобрявам, в общи линии, досегашните "инфраструктурни" реакции.

Препоръка: Да разяснят по-съществено защо приеха концесионирането на преработката на злато с цианид - нови технологии, кризата?

10.Вътрешни работи
Одобрявам, най-общо, защото засега имам доверие на Цветанов.

Препоръка: Въвеждане на информационна система за реакции от гражданите - с бонуси по системата по номер 5.Социално , които задействат специални патрули из градовете и селата за бързо реагиране. / такава система моята фирма - или като консултант, при положение, че има конфликт на интереси :) - би направила изключително бързо и евтино като се използват наличните технически средства /

11.Правосъдие

Одобрявам министърката. Главният прокурор Велчев, според мен започва да изчерпва дадения му гратисен период от Б.Борисов. Да се изолира.



ПП.Приемам препоръки и допълнения от други активни граждани.

Няма коментари: