понеделник, 31 януари 2011 г.

Констатации, дори без пожелания

Дюнери и мачлета
Едвин Сугарев
http://www.svobodata.com/page.php?pid=4885&rid=154&archive=

"Той е избор на българския народ, презентация на това, което този народ обича и почита – емблематичен пример за това на какво мислене и каква философия на управление се доверява този народ. Бойко Борисов е някак си манталитетно свой, интимно близък; това говорене е сюблимното говорене, което българинът си представя като автентично и истинно – точна както същия този българин видя най-ярката проява на цивилизацията в чушкопека.

Иначе цялата тази галимация със СРС-та, Трактори и Гоцета ще отмре. След десетина години ще я помним само като виц. Тази народопсихология обаче няма да отмре. И тя е, която тика България в днешното тресавище."

Дори и прав в тезата си, Едвин Сугарев за пореден път потвърждава цялата несъстоятелност на способностите, хоризонтите и визиите на българските интелектуалци, а защо не и интелигенция. Констатации, но никакви опити дори за някакъв план за път или дори за мечта за път, как българинът би могъл да се промени. И тъкмо тук, ако човек не е предубеден, би трябвало да признае, че такъв или инакъв Бойко Борисов е засега единственият, който е дръзнал да се опита да стори стъпка към някаква промяна. Колкото и химерна и далечна да ни изглежда днес.

Няма коментари: