понеделник, 11 юли 2011 г.

Автентичните десни

Голямото политическо размиване
10 Юли 2011
Едвин Сугарев
http://www.svobodata.com/page.php?pid=6011&rid=154


Автор: Петър 11 Юли 2011 14:29:36
Само за 5-6 месеца Сугарев смени позициите си спрямо правителството на Борисов няколко пъти.В началото на годината, той подложи на остра критика Костов и СК, че не са подкрепили Борисов на вота на доверие, а са гласували въздържали се.Някъде март, април Сугарев стигна до изводите,че правителството на ГЕРБ е вредно за страната и трябва да си ходи.Тогава не се сети да каже,че Костов е съзрял това преди него и е бил прав,че не е подкрепил ГЕРБ по време на вота на доверие.Сега изненадващо Сугарев отново минава на предишната си позиция и отново подлага на критика Костов(СК дори не я споменава),че се готви да гласува против правителството.Въобразява си някакви коалиции на СК с БСП, а Костов го каза ясно, няма опасност правителството на ГЕРБ да падне, а има вероятност след като в хода на дебатите се посочат причините ,заради които се иска оставката на Цветанов, Борисов да направи правителство без него.
С тази публикация Сугарев за пореден път показва,че е много добър публицист, но е изключително слаб като политик.Шапка му свалям как в началото с точни изрази обрисува причините за връщането на царя и отрицателните последици от неговото управление в услуга на комунистите и петата колона в България.По нататък обаче в статията си, може би несъзнателно налива вода във воденицата на комунистическата пропаганда за злепоставяне на истинската автентична десница, което между впрочем е вършил не веднъж.Сега Сугарев укорява,че Костов ще гласува заедно с комунистите и се опасява от едва ли не коалиция между БСП и СК.А когато оплюваше и обругаваше Костов, Сугарев не се ли притесняваше,че застава на страната на БСП, които също яростно го оплюваха?Всъщност Сугарев със своето силно перо , с поведението си и като минаващ за десен носи най-голямата вина за разделението на десните и за маргинализацията им, защото мнозина десни по този начин повярваха,че Костов е злодей и се превърнаха в "полезни идиоти", какъвто за съжаление е самия Сугарев.
Дето се казва: язък на таланта му да се изразява добре и да пише силно и убедително.




Петре, правиш няколко изключително грешни "догадки".

1.Смятам че едни човек на принципни позиции - ерго мислещ за България и неповлиян от лични изгоди днес може да е за една партия или лидер, а утре за друга партия-лидер, ако това е най-важното за страната в момента.
Иначе прилича на комунистическата верност, която ги кара да гласуват за олигарси и крадци, ама щом са свои - бива. Так че Сугарев може да си пише, без да му трепне окото, каквото смята за добро за България. Доказал е, че не е на хранилка. ( да поясна, моите мнения съвпадат с неговите около 50% )


2. Тава за "истинската и автентичната", трябваше да го допълниш с и със "симптоматична", както и "безполезна и елементарна с претенциите си"...Иначе ако е за автентично дясно, изобщо, Сугарев е по-автентичен и по-десен.

3.А това че бил повлиял, направо ме разсмя. Нали го бяхте изкарали ненормален - как така му приписа и такова влияние. Ако го имаше досега да е оглавил движение.


ПП. Господин Георгиев. След 1944 години беше третият, след Освобождението и след Спекулантите около войните, прилив на селско население към градовете и естествено към интелигенцията ( малко или много чиновничеството ) която в третия случай се изрази в така наречената "народна"...Каква част от тези три групи може да се нарече истинска и то в България, не знам. Все пак Гронев, Дърева и Ламбо, колкото и интелигентни, не са истински....Но и другите, май не ги бива. Единици са и пренебрежително невлиятелни...

Има тук там полускирти "интелигентни индивиди", но са в "задните чекмеджета" и също незначими днес, колкото и важни, с предаването на "интелигентските си разбирания" на следващите поколения.

1 коментар:

frog and roll каза...

Давай линкове бе, Боабабе! Къде сега да го търся тоя Петър, че да разбера що за човек е и какви са му личните основания за подобно изказване, а? :)