петък, 27 януари 2012 г.

Свобода на пресата?!

България удари дъното в ЕС по свобода на пресата
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1202947

Всъщност данните доказват следното: Колкото по-свободна е пресата и колкото повече случаи се разкриват, а такива се разкриват по експоненциал пред обществото, колкото повече бива притисната мафията, толкова по-активно реагират престъпниците. Просто защита. Един обикновен човек с всяка година се усеща по-свободен от една страна и от друга, колкото и съдебната система да не е адекватна, толкова повече се натиска мафията...


От друга страна случаи като Иво Инджев и Огнян Стефанов днес далеч няма, но несвободата растяла...А повече въпроси към министър председателя, заедно с отговорите, никога не е имало...От друга страна журналистите не знаят и какво, по-деликатно, да питат министър председателя.

Аз, например, накратко, бих го пита

1. Какво е гражданското в партия ГЕРБ? Независимо че гражданите, в болшинство, одобряват това, което ГЕРБ прави, как се осъществява връзката на ръководството на партията със структурите или и Бойко Борисов винаги знае по-добре, както Иван Костов!?

2.Защо реагира на някакви протести ( имам предвид шистовия газ ), а не се информира за мнението и масовостта на другата страна.

3.Кое смята за литературно - "мислим" или "мислиме", и не е ли хубаво да се опита, въпреки че говори западно български, да се пречупи, предвид, че много млади хора, включая от малцинствата, го смятат за еталон.

Няма коментари: