четвъртък, 6 декември 2012 г.

Какво да се прави?



След изказването на Станишев, че след като властта не се дадяла с добро зе вземала насила...

Всъщност проблемът е не че БСП може да дойде на власт. Проблемът е че безалтернативния ГЕРБ не предлага достатъчно градивни, особено нужни на изпадалата с десетилетия в нищото страна, политики, както в икономически, така и в обществен план.

Наистина лесно е да се каже. И се е казвало и казва.

Въпросът е "какво да се прави" и "как".

И оттук нататък си влиза в привичното НИЩО.

Смея да твърдя, че докато преобразуването на обществото не се превърне в задача на цялото, или поне на една носеща част от обществото, тази задачата няма да бъде решена.

Твърдя също, че притежавам модел или проект, с конкретни параметри за решаването на задачата. Отбелязвам също, че такъв проект развивахме в една малка общност преди години с работното заглавие "Демокрация в действие".

Някои от участниците се опитват да приложат елементи от същия проект с партията "България на гражданите" - име което съвпада с мотото на този сайт, направен години преди партията на Кунева да бъде основана. Но също твърдя, имайки предвид както "шапката" на партията, така и потенциала й относно истинската гражданственост, нищо няма да стане.

Така или инак, независимо че съм предлагал проекта къде ли не и на кой ли не, резултатите относно реализиране на водещи и градивни идеи, дори и на пръв поглед доста смели и утопични, България все още, а може би и никога, няма да тръгне по пътя на преобразуване на обществото..А без това сме обречени. Което се доказа - през столетията.


Няма коментари: