вторник, 2 юли 2013 г.

"Заедно" да възродим страната си - 1

С настоящите заглавия  "Заедно" даваме едно предложение за Политически проект, като на първо място тук ще набираме инициативния комитет.

Инициативният комитет ще бъде гарантът за реализиране на проекта и за демократичното му и независимо функциониране.



Заявление




Аз, долуподписаният .............................................. оценявам настоящото състояние на страната като кризисно и дължащо се на:

Некомпетентно и незаконно упражняване на властта и боравенето с държавни средства.

Липсата на ред, дисциплина и ефективност в организацията и работата на държавата и нейните институции.

Загубата на доверие от страна на гражданите, че държавата може да защити интересите им и да работи в тяхна полза.

Унизителната бедност, лошото медицинско, социално и пенсионно осигуряване и липсата на перспективи за реализация на преобладаващата част от българското население


Проектът ще бъде използван за демократичен избор на политическо ръководство и изработване на програма за действие чрез обединяване на усилията и организиране на работата на гражданите в необходимите направления.

Цел и средства

1. Чрез е-проекта внедряване на Демокрация в действие с всичка "последствия" вързани с провеждане на честни и демократични избори по система и начин, обсъдени и одобрени от страна на участниците в проекта.

2.Чрез е-проекта, предложен по-горе, където се създава своеобразен пазар, но и чрез действия повишаващи ефективността на държавата - чрез ред и справедливост, подпомагани и поддържани от участници в системата, създаване на заетост и повишаване на доходите и участието във функционирането на обществото, най-вече на социално слабите и изолирани български граждани.
 
3.Чрез е-проекта, предложен по-горе, превъзпитание на българите като граждани. 
Конкретен пример: Дори в Сърбия общинските служители ще си счупят краката, за да "внедрят" в общината нова фирма и производство. Докато в България понастоящем в подсъзнанието на българския "гражданин" свършването на работа е свързано само с лична полза. 

4.Чрез активизирането на гражданската енергия и съпричастност повишаване на обществената производителност на труда и оттук повишаване на доходите, като бъде стимулирана най-вече гражданската активност.

Вътрешно за системата внедряване на проекти по образование, здравеопазване  и социална дейност, с опции за пенсионно и социални осигуряване.



С подписа си под настоящия документ, заявявам желанието си да участвам в изграждането и работата на Политическия проект “Заедно”:


.........................................

( собственоръчно написани име, фамилия и подпис)

Дата и местожителство


 

Няма коментари: