петък, 20 септември 2013 г.

Проблемът Орешарски или Несвещена простота


Проблемът "Орешарски"



Навлеците, резултатите от чиято управленска технология са качествата на днешна България, ще продължат да работят за тези "качества".

Парадоксът, който в ЕС не осъзнават, май, е че положителното в днешна България - членството в ЕС и НАТО, е в резултат на културата, разбиранията и начина на живот на тези, които протестират, а 90% от времето, след 1989 ни управлява ретроградността и политическата - не само - простотия,  в различен вид и форма.

Протестиращите трябва да се замислят - защо шансовете за някакъв друг път - Димитров, Костов, и дори Борисов, бяха провалени. Дали само внедрените в редиците на "демократите" провокатори - политически и икономически - бяха виновни, или поначало битуващата в населението, независимо от коя страна на барикадата, обществена простотия.

И за да не завърша като винаги отново и отново само с констатиции, ето го отново линка:



Организация - Система

Убеден съм, че само със солидарност и само с промяна на манталитет - отношение към държава, може да има резултат.

Системата, колкото и да е "утопична", ако иначе рационалното - разбирай изключително силно в бридж белот - българче чатне нещо, това е ЕДИНСТВЕНИЯТ ПЪТ, ако изобщо такъв съществува.

Има ли кой да дръзне да я приложи или дори да не я приложи - да даде пример, че не сме общество близко до "циганските" организираности.



Няма коментари: