сряда, 20 ноември 2013 г.

Физиката доказва: Отвъдното е реалност

Физиката доказва: Отвъдното е реалност


Проф. Робърт Ланза от медицинската школа на университета „Уейк Форест”, САЩ, твърди, че разполага с доказателства от сферата на квантовата физика, които потвърждават реалността на отвъдния живот.
По думите му теорията за биоцентризма учи, че смъртта е нещо като илюзия, създадена от съзнанието ни.
„Мислим, че животът е само взаимодействие на въглерода и определена смесица молекули”, пише той в сайта си. Научени сме, обаче, да възприемаме живота като неразривно свързан с телата ни, които, както е известно, умират.
Според теоретичната физика обаче тази гледна точка, както и всичко, което сме свикнали да приемаме като закон на природата, е просто начин да рационализираме света.
Ланза привежда като пример един прочут експеримент. В него учените наблюдават как докато преминава през два процепа, една елементарна частица показва поведение, подобно на това на куршум. Тя преминава плавно през единия отвор, а после и през втория.
Ако не наблюдаваме частицата обаче, тя има поведението на вълна. Това означава, че може да премине през двата процепа едновременно.
Експериментът се смята за доказателство, че материята и енергията могат да имат характеристики както на частици, така и на вълни и че природата на поведението им е свързана и с нашето възприятие за тях.
Същото се отнася и за понятието „живот”, смята Ланза. Променим ли начина, по който мислим за него, може да се окаже, че никога не умираме в окончателния смисъл на думата.
Професорът е на мнение, че животът създава Вселената, а не обратното, което означава, че човешкото съзнание определя формите и размерите на обектите във Вселената.
Например, човек вижда небето и го определя като синьо, но ако клетките в мозъка му бъдат променени, той ще възприема небето в съвсем други цветове.
Разглеждайки Вселената от гледна точка на биоцентризма, пространството и времето, се явяват „прости инструменти на нашия ум“. Когато хората приемат тази теория, ще стане ясно, че смъртта не съществува, допълва още Ланц.
Професорът сравнява човешкия живот с многогодишно цвете, което се разлиства отново, за да продължава да цъфти в мултивселената.
Според квантовата физика съществуват безброй вселени с различни варианти на хора и ситуации, случващи се едновременно. Ланц разяснява, че всичко, което може да се случи, се случва в някакъв момент между тези вселени. Това означава, че смъртта не може да съществува такава, каквато сме свикнали да я тълкуваме.
Досега повечето доказателства в подкрепа на разбирането за съществуване отвъд смъртта се основават на практиката. Много хора  по целия свят са стигали преходната зона между живота и смъртта, след което са се връщали към живота. Всички не разказват сходни преживявания в перода на това лутане.
Осемнадесет процента от хората, върнати към живота след прекаран инфаркт, споделят, че са били на ръба на смъртта, пише американското списание "Тайм".
И докато религиозните не биха се изненадали от разказите на такива хора, идеята за самостоятелното съществуване на човешкото съзнание и тялото все още е трудно допустимо за науката. Мнозина учени се опитват да обяснят това със състояние, подобно на халюцинациите.
Според публикация в сайта wordpress.com от 2008 г. животът след смъртта е реалност и това вече е доказано. Авторът привежда като доказателство резултатите от 3-годишно изследване на биолози.
На основата на наблюдения и анализи те доказват, че съзнанието и тялото могат да съществуват отделно и че има живот след смъртта.
До убеждението, че животът продължава и след края на земния ни път, наскоро стигна и докторът на медицинските науки Александър Ебен. Той е неврохирург с 25-годишен стаж.
След като преживял клинична смърт, той възкликнал на всеослушание: „Животът продължава и след смъртта, аз бях в рая!”
Четири години след завръщането си от мъртвите д-р Ебен най-накрая публикува своите откровения в книгата си, озаглавена “Доказателства за рая. Пътуване на един неврохирург в отвъдното.”
Всъщност състоянието на докосване до смъртта са изпитали милиони хора. Поне 20 на сто от населението са имали контакт с починали, а 18 на сто признават, че са виждали или усещали присъствието на дух, твърди проучване, проведено в 2009 г.
Квантовата физика започна да изземва територията на материалната наука. Сега разбираме, че вече не можем да се доверяваме на петте си сетива, за да създаваме хипотези и теории които евентуално  да докажат истината.
Това, че не можем да виждаме, чувстваме, вкусваме или помирисваме нещо, не означава, че то не съществува, смята д-р Елиза Медхус. В своя статия в изданието „Хъфингтън пост” от месец януари 2013 г., докторът по медицина пише, че с развитието на квантовата физика изследванията върху съществуването на различни измерения и върху оцеляването на съзнанието след смъртта са изумителни научни пробиви. 
Не минава месец без появата на нови открития в тази посока, твърди д-р Медхус и дава няколко примера:
фактът, че можем да виждаме други измерения извън нашия свят; хипотезата, че от микротубулите в митохондриите на телесните ни клетки произлиза нашето съзнание; или идеята, че нашите души са съставени от микроскопични частици – подразделения на атома, наричани „неутрино”.


Няма коментари: