събота, 10 май 2014 г.

Политическите клонинги



Политическите клонинги*
Едвин Сугарев
10 Май 2014

И все пак, докато всички клонинги, рано или късно, показват същността си и избирателите им показват мястото, то ДПС, чрез етническата карта, както и икономически и на много места и физически тормоз дори,  ще продължава да поставя БСП на власт. А това означава че БСП никога докато ДПС съществува няма да може да се реформира като истинска социалдемократичаска партия ( както всички подобни партии в бившите соц. страни от ЕС и за каквато партия говори проф. Близнашки и за която говореше убитият Илия Божинов ) и никога България няма да има шанс да стане истинска демокрация, с реално действащи закони и правосъдие.

Така че в основата си стои въпросът за ревизия, например поне като някакво международно отсъждане, дали ДПС е етническа партия, с организирано по етническо-религиозен принцип гласуване. Както и да се обследва кой, как и защо ОНЕЗИ "конституционни" съдии са взели решение с 6:5 гласа.

От години повтарям, че за да се реши проблемът е нужно да бъде приет закон за участие по процента на всеки съответен етнос в ръководствата на всяка политическа партия.

Няма коментари: