понеделник, 2 юни 2014 г.

Рецептата


Нека го кажем напълно ясно:

Основният проблем за бедността и сривът на страната е купеният и манипулиран вот на гражданите. Това е и причината огромна част от българите да не излизат да гласуват.

Неразумните юроди като идват така, с измама на власт, естествено когато са там се стремят да осребрят това - творен кръг - мислейки че като те лично са богати това ще им помогне в живота.

Те обаче затова са и неразумни юроди. Не могат да разберат че общата бедност, липса на правила и разрухи рано или късно ги засяга и тях. Къде в здравеопазването, къде с някоя катастрофа или бандитизъм.

Така че ако повторим основната причина - купеният и манипулиран вот ще стигнем и до лекарството. Изборни при които не може да се манипулира. 

А най-рационалното лечение е тъкмо референдума, за който се събраха подписите - електронното, общото гласуване. А защо не и други правила, които дефинират какво е манипулирн вот.

Следващата стъпка е референдум, който например да облекчи правилата за провеждане на референдум - пример Швейцария, или референдум за промяна на Конституцията. 

Няма коментари: