петък, 20 юни 2014 г.

Бедствията


Във връзка с бедствието около наводненията, както и представеното из нета видео, където дерето, което е над Аспарухово свършва първо в  тесен канал, който пък свършва в цигански къщи, които така са застроени, че канала става канавка.

И циганските къщи образуват стена, която в момента, когато се пръсва тръгва като вълна.

И да припомня един мой стар постинг, който може и да изглежда неприложим и дори прекалено "смел", но чертае една от посоките, в които трябва спешно да се действа.

"И нека дам още едно предложение.

Крайно време е осъдени с по няколко дела, къде за кражби, къде за по-тежки престъпления, да бъдат пращани в села, където вече не живее никой. Да ги наречем санаториуми-села. Държавата да осигури ненапускането на тези села, като изпратените там, им осигурим прехрана, някакъв ред и ако искат труд, образование и така нататък. Убеден съм че тази мярка ще бъде нееднократно по-ефективна отколкото да ги оставяме нататък ненаказано да крадат, рушат и убиват.

Практически би могло да се процедира така - А се намира в арест, той има няколко присъди, но се оказва че ще бъде пуснат, къде уж временно ,къде нещо друго. Той за да излезе подписва декларация, че при следващо залавяне в престъпление ще трябва да отиде в тези санаториуми-села."

И с допълнение днешната трагедия. Явно тези, които запушват деретата, и това е в цялата страна, нямат никакви възможности, нито финансови, нито организационни, за да решат елементарни проблеми. А това както виждаме и както знаем вреди както на тях, така и на нас и държавата. В този Параграф 22 в допълнение смятам, че в програмите на партиите трябва да влезе създаването на държавни организации - вече казах "села-санаториуми", с организиран от държавата начин на живот и организирана от държавата спазване на правила. Паралелно с възможности за обучение, труд и основа на организираност.

Няма коментари: