петък, 16 април 2010 г.

Малко нормалност стига

Как да си обясни човек факта, че Здравното министерство не контролира и нямат информация за наличната апаратура в страната?! Така не се стига само до нерационалност в лечението, до прахосничество ( защото сме много богати ) но и до възможност за корупции. И как ще си обясним, че един "пожарникар", дава много проста и нормална рецепта за решаването на проблема, отколкото всичките специалисти в министерството, отколкото интелигентния и учен Станишев.


http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-04-16&article=321299
Болниците да се учат от сергиите

Бойко Борисов: В София има към 70 болници. Няма ли някой, който да следи, примерно, колко апаратури, най-скъпите за ядрено-магнитен резонанс, да речем, са купени или колко апаратури за безкръвни операции са купени?
Началник-кабинет: Да - това може да се направи, но специално. Не е текущ ежедневен контрол. Болниците са абсолютно самостоятелни и това е смисълът на участието на държавния представител в борда.
Б.Б.: Аз пак искам да питам: ако имаш сергия за краставици да продаваш на пазара, правиш маркетинг до тебе дали има и друга такава сергия - ако са 20 сергии, ти няма да печелиш и ще търсиш пазар, където да са две или три сергии!
Нали затова се и профилира и затова е точно тази шапка, наречена Министерство на здравеопазването, което да каже: "Ние в София - или във Варна, или в Перник примерно - имаме 10 апарата за ядрено-магнитен резонанс, 11-и не е нужен"!?


Отговорът е много прост - интелигентните и учените в България са жертва на кризата от десетилетия, ще рече малко или повече са ненормални...-В края на крайщата се оказва, че дори малко нормалност, дори и от страна на "пожарникар" е нещо значително и съществено повече.

Няма коментари: