четвъртък, 20 май 2010 г.

Човек трябва да може да се определи

В Българската история има няколко "стратегически" решения. Това са например приемането на славянския език и Кирилицата, християнството. За съжаление, все още, българите не са приели няколко други категории, които за другите страни са забравени проблеми. Тези категории са свързани на първо място с правила в общ живот, труд, та дори и мислене... Хората, които винаги виждат недостатъците и само лошото са пример за това...Може би греша, но правилното и европейското мислене е спирането и определянето на нещо. Възможно полезно и възможно реализируемо.

Ако човек обаче днес например не може да се спре на нещо и определи, ако не вижда и защо и как, най-добре е до сложи няколко наблюдавани обекта и да ги следи.

Бях по едно време се хванал да наблюдавам обществото по разни атрибути и да следя какво става. Не е лошо да се парави един списък и да се следи, така, ако човек види този и онзи факт, може и да се определи. Разбира се, ако гледаш на фактите само като да или не, в смисъл да е 100%, няма да можеш да се определиш....

Например:

Какво става с НАП ?
Какво става с Красьо Черния ?
Какво става с държавните пари в банките?
Как се разпределят държавните поръчки?
Как се преустройват различни жалони на миналия живот - например БАН?
Каква става с инфраструктурата.

Няма коментари: