понеделник, 31 май 2010 г.

Медийната свобода

Днес денят се характеризира с абсолютния вой откъм медиите и интернет болгове и форуми, относно свободата на медиите в аспект Бойко Борисов и ГЕРБ.

За мен истината е следната

- В последната почти 1 години по-голяма част от медиите бяха заети да тиражират какви ли не глупости, заплахи, предвиждания и хули срещу Дянков, ГЕРБ, ББ и Цветанов и там където е възможно. На фона на фактическо свършеното в сравнение с досегашните правителства медиите нито са подложени на натиск, нито изпадат във венцехвалебствия. Напротив - доказани медийни "експерти" лъжци продължават да бъдат изслушвани.

- Горното, както и народната поддръжка за направеното от правителството доказва, че всъщност медиите продължава да са под влияние на тези, които са свързани с миналото и статуквото.

- Критиките към ГЕРБ от страна на болшинството пишеща интелигенция доказва от една страна на липса на натиск към тях, от друга може би заслужена критика, от трета липса на опит да бъдат купени.


Така или инак цялата работа, както и основните"противници" доказва, че правителството прави опит за сериозни промени в тази закъсала, задръстена и доскоро дори и теоретично безнадеждна обстановка у нас.

Няма коментари: