понеделник, 6 юни 2011 г.

Новият закон за конфискация на незаконно придобитото имущество

Интерес представлява новият закон за конфискация на незаконно придобитото имущество. Казват че е някаква симбиоза между английското и континенталното право. Венецианската комисия го връщала 6 пъти за преработка. Накрая всички се съгласили, че е доста смел експеримент. Така ли инак толкова масова е крадено и печелено с престъпления у нас, че западняците са се съгласили. Въпреки гравиращите опасности.

Щял, ако разбира се ВСС, както се очаква не го отреже - ама тогава много неща ще са окончателно ясни, да започне да действа от 1.1.2012. Разбира се, въпреки надеждите, които храни ББ, това ще бъде отново тест, може ли нещо фактическо да се случи тук.

Този закон дава теоретична възможност да се върнат тези 117 милиона "отклонени" за Белене. В края на крайщата половината се разкарват по улиците на София, шофирани от мацета с изправени коси и аура на ...трощачки.


http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=662&aid=15274

Интерес представлява и реално свършеното от Плевнелиев относно събарянето на незаконните постройки. Преди да започне болшинството бяха убедени че резултатът ще е 0.

Няма коментари: