сряда, 29 юни 2011 г.

Кучетата и скъсеното им държане

http://www.svobodata.com/page.php?pid=5887&rid=154#comments
Кучето на Бойко Борисов
29 Юни 2011
Едвин Сугарев


Не знам дали заради 50-те години социализъм и още нещо след това, но доста люде не успяват да се спрат на реалността, да стигнат до алтернативата, а някои, въпреки два-три мандата мечти, продължават с илюзиите...Но, няма страшно, това което трябва и може да стане то ще стане. За добро или лошо - това е. Няма да има действия и факти, а ще има само приказки.

Или лордовете анонсират, слугите разиграват - котките ловят мишки, а коренишките артикулират льошотии.


Запомнил съм от Робърт М. Пърсиг и "Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет", че главният герой, като преподавател на студенти по философия беше задавал на студентите си задачи, които изискваха някакви обобщения по тема...Една студентка не успяваше да се справи и преподавателят непрекъснато стесняваше темата докато най-сетне когато стигна само до нещо изключително конкретно и близко, тя, студентката успя да се справи.

Та, по темата за държането изкъсо, тъй като явно нямаме желани, е и възможност за някакво по-широко обобщение от една страна, от друга ни е много съществена простотията на Бойко, реших да се замисля за историята с КАТ.

Бойко не изрита шефовете на КАТ още в началото и им каза да се стягат да работят. Минаха 2 години - нищо. И накрая им би шута. Сега ще видим дали по този начин - изкъсо ще има резултат. Питам се и дали ще дръпне да държи изкъсо Семерджиев, след днешните данни за придобивките му...А такива льоши и червени простаци като мен няма нужда да бъдат държани изкъсо. Просто няма смисъл - предвид възможности...

Няма коментари: