понеделник, 20 юни 2011 г.

Отново тенденциозността на протестта го прави смешен

Ето какво пишат инициаторите:

Обществен натиск върху членовете на ВСС да си подадат оставките
Гражданите могат да изпращат имейли или есемеси до магистратите с призива да се оттеглят

"До Висшия съдебен съвет:

Изразявам дълбоко възмущение от избора на Висшия съдебен съвет на ръководител на Софийския градски съд. Този избор изглежда дотолкова нелегитимен, че делегитимира самия ВСС.

Изразявам дълбоко възмущение и от изразеното пред парламента съжаление на ВСС, че няма правомощия да влияе на магистратите, които гледат дела от значим обществен интерес, т.е. желание за такива правомощия.

Независимата съдебна власт е определяща за върховенството на закона. Без върховенство на закона няма права.

Заставам зад искането на Съюза на съдиите ВСС да се саморазпусне. Изразявам силна съпричастност със съдиите, които са до крайност фрустрирани в потребността си от независимо, порядъчно управление на системата, в която влагат професионалните си живот и убеждение.

Моля ви, последвайте достойния пример на колегите си, които подадоха оставки. Напускането на този дефектирал орган е действително акт на порядъчност, доколкото съставлява рязко разграничаване от противоконституционната безнравственост на този зависим орган и отказ да се легитимира той с присъствието в него на почтени и достойни магистрати.

Моля ви, оттеглете се. Нарушавате основното ми право на независим съд. Опорочавате моята правова държава."

Не съм съгласен, бих повярвал на инициаторите ако бяха протестирало по подобен начин по време на десетките и то фрапиращи поводи ( например само от последните 2 години )

Няма коментари: