четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Път към цивилизацията?

Впрочем нека си кажа в прав текст:

БСП ако бъде натикана там където трябва на тези избори - няма да ги признае...

А, въпреки отчаянието, НИКОЙ, НИКОЙ, не обяви че не признава, и то на два пъти, избора на Първанов - независимо че беше избран чрез гласовете на една практически противоконституционна ( и ДС ) партия....

И тъкмо затова аз лично не бих се опитвал да обвиня народа си, когато взе и ще вземе своето решение напук на предишните сценарии.

А писателите да си решат дали да се солидаризират с този народ, че да му спечелят доверието, или да си продължават както досега.

Впрочем думите на Алеко, дори и верни:

"А народът какво ще каже, какво ще прави? Любопитен въпрос! Ти ми казваше едно време, че вярваш още в българския народ. Хайде де! Не се подигравай! В кого вярваш ти ? В това ли рабско племе, което търпи всичко това? Виж го изобразен в представителите му.

Народа, в когото ти вярваш, е роб, казвам ти, роб; робуването е за него блаженство, тиранията благодеяние, роболепието геройство, презрителното хъркане отгоре - музика! "

Всъщност казват едно. Нашият народ е прост, а аз съм по-зрял от него...И се е опитал чрез писанието си да стори нещо...Успял ли е да постигне нещо чрез "Бай Ганьо"? По-скоро "не"...

Което означава че пътят е искаш или не чрез властта. Да "вкараш" децата в училище и поне да ги научиш на:

- какво знача елементарна чистота
- да спортуват и учат какво значи тим
- да ги научиш на 5 правила за качество
- да ги научиш на 5 правила за ред

И колкото и да се пъчат и фъчат умните и автентичните, колкото и да обвиняват "брадясалия" ръпон, че и той е едната страна на същата монета, той ще бъде, който най-вероятно ще започне да върши таза работа. Работа, която трябваше да я захванем още преди 100 години. Колкото и цивилизован и нормален да е Алеко.

Няма коментари: