понеделник, 9 юли 2012 г.

Овчарската публика и примерът на човешкото помирение

След срещата на полуфинала за Световната купа по волейбол между Полша и България в зала "Армеец" един от поляците нарече публиката ни, предвид реакциите й по време на срещата, овчарска.

И един "аналогичен" пример. С автоматичен первод. Уникална прегръдка


Изображенията вдъхновяват чудно, Америка и европейските футболни фенове. Това е грандиозно жест на помирение в Северна Америка професионална лига MLS.
Брайън Мълан на Колорадо Рапидс, Стив Zakuani на Саундърс преди и 15 месеца фаулиран толкова отблъскващо, че жертвата си е почти загуби крака си от ампутация.
Тибията и фибулата са напълно разбити.
Мълан е било спряно в продължение на десет мача и трябваше да плати глоба от $ 5,000. Последното е по-скоро символично наказание, за да подчертая бруталността на нарушението.
И наистина мъртвешки Zakuani белези за останалата част от живота си на сериозна вреда на сърцето, запомни в играта.
Но след като сериозни наранявания всъщност управлява медицинско чудо: Завръщане!
Сега двама играчи се срещнаха в дуел, двата отбора отново. С резултат 2:1 в 86-та Zakuani Минута с гръмотевичен аплодисментите на целия стадион от пейката.
И как Zakuani? - Той продължи да Мълан, човек, който е променил живота му и почти сложи край на кариерата си със страшен удар - и феновете затаиха дъх.
Но Zakuani не beglich този стар законопроект, охулван не Мълан, но го прегърна и дори замениха Джърси през ефектен жест на прошка и помирение едновременно (Източник Twitter: @ Колорадо Рапидс).
Прегръдка вместо изравняване на сметки. Толкова много човешкото величие е уникалено.

Няма коментари: