понеделник, 25 февруари 2013 г.

Made in БСП

Основната грешка на ГЕРБ беше че Бойко разчиташе преди всичко на личността си и на личните си антени към болките и необхидимостите, а не на гражданите, в контрола, управлението, събирането на идеи - с две думи на истински демократични механизми.

И това което е България днес като стил на функциониране - рушвети на вякакво ниво и във всичко, колкото и да беше ограничено, най-вече в големите инфраструктурни проекти, продължи своя победен ход.

Всеки българин знае например, че минимум 50% от джиповете по улиците са купени с далавери, лесно и престъпно "спечелени" пари.


А БСП?

Днес във вестник "Стандарт",  Красимир Велчев от ГЕРБ казва, че до 2015 българите трябва да пратят по договорените от БСП през 2007 фотоволтаици 7 милиарда лева. А това е щяло да бъде много повече ако не са били променили законодателството.

И така енергийната криза, а и социална криза, беше заложена в стила и характера на миналите управления, а поводът за кризата беше че ГЕРБ, въпреки определено по-качественото си управление от предишните, не успя да намери път към демокрацията де факто.

Няма коментари: