вторник, 12 януари 2016 г.

Реформаторският блок и двете му възможни "технологии"


Г-н Илиян Василев, Фейсбук, 12.1.2016


В същност отговорът, който РБ трябва да дадат на тези които са ги избрали и на обществеността е дали ще продължават да бъдат фасада зад която Кой? ще реализира реалното управление на страната. Вече година и половина са във властта - за това време питам какво направиха за да спрат Кой? да се реализира сделките с влияние, да разшири контролираните от Кой? територии в икономиката и политически живот, включително в сигурността и съдебната система. Примерно министър Москов - какво направи за да спре изтичането на пари към олигарсите в неговия сектор, които са неразивна част от Кой? 
Истината е, че каквото и споразумение да подпишат на 20 януари, то по никакъв начин няма да застраши управлението на Кой? И ще продължат да осигуряват фасадата. Никой няма да им позволи да направят реформа - каквото и да пишат. Единственото което ще направят е да усилят пиара на това което правят за да създадат виртуалното усещане за реформи, без реално те да се осъществяват.
И те ли не виждат олигарсите, не виждат откровените кражби? 
И накрая да си зададат въпроса - за какво стоят във властта? Ако е за лична слава и пари - значи са станали част от Кой?
Тогава!?
Не разбират че в края на тази година България ще бъде различна.



Венцеслав Йонков "Никой няма да им позволи да направят реформа - каквото и да пишат." - именно. Тук именно стои най-важното. Защото докато абсолютни всички "звена" на държавата са хванати в клещите на "Кой" или на градената повече от половин век "конюнктура", независимо от горещите ни желания единственото възможно е постепенната и с изключително мъки провеждани промени ( нарочно не казвам реформи ). И тук именно е противоречието между двете платформи. Едната вижда реалността в нейната комплексност и "задръстеност" - и затова залага на еволюцията, другата, от позицията на това, че е нужна революция. Кой е по-прав ще се разбере на следващите избори. Въпросът е че вече имаме на два-три пъти доказателство избирателите кое смятат за по-право....Иначе - ако искаме революционни промени, първо създай структурите по места в страната, спечели хората ( има много начини извън тези да ходиш по събрания и митинги ), направи реална демокрация с тези хора и те сами ще си свършат работата.




Kina Stoycheva
Kina Stoycheva Гласът ти е глас в пустиня.
Венцеслав Йонков
Венцеслав Йонков И аз мисля, че резултатите ще са като тези, които ги играят вече повече от 15 години smile emoticon
Kina Stoycheva
Kina Stoycheva И си си направил заключението. smile emoticon
Kina Stoycheva
Kina Stoycheva Чугунени глави. Закономерно са на 2%.
Венцеслав Йонков
Венцеслав Йонков Няма как да е иначе щом си далеч от народа си. Пък колкото си искаш бъзи по-умен, по-десен, по-автентичен и по-прав.


Няма коментари: