четвъртък, 5 ноември 2009 г.

Разделеното събиране на боклука




Ето, например, едно от нещата, които успях да сторя.

През 2006 писах в рубриката "за кмета" едно предложение. Мисля, че са го възприели, но никой не ми каза и едно "благодаря".

БОЙКО БОРИСОВ ПРЕДСТАВИ НОВИЯ СИ ЗАМЕСТНИК ПО ЕКОЛОГИЯТА Днес Мария Бояджиева бе представена пред журналисти от кмета на София Бойко Борисов като новия заместник-кмет по екологията. Новият заместник-кмет ще говори и действа единствено експертно, политическото говорене ще го поема аз, заяви Борисов. От своя страна Бояджийска каза, че осъзнава отговорността на поста, който поема. Тя допълни, че основната й цел за следващите година-две ще бъде да започне реализацията на проектите за изграждане на депо и на завод за преработка на отпадъци. Досегашният заместник-кмет по екологията благодари на кмета за съвместната работа и пожела на новия заместник-кмет да има здрави нерви. Досега Бояджийска бе експерт в дирекция "Превантивна дейност" на Министерството на околната среда и водите. С назначението й жените сред зам.-кметовете на столицата стават четири срещу само трима мъже. коментари 1 коментирайдата: 17 ноември 06 автор: Dnevnik.bg

Моето предложение:

Бих предложил на новия заместник кмет по екология една идея свързана с отпъдъците заимствана от град Кьолн, Германия. Става дума, че количеството на боклука може да се редуцира, като в същото време се намишрат работни места и процеса може да се самоиздържа, а дари да излезе на печалба.

Няма коментари: