петък, 4 юни 2010 г.

Реформа в администрацията

botbg: Ще ти подчертая само два факта, а ти или който и да било нека интерпретира.
Преди 60-70 години(ти си избрал отстоянието) в България държавните служители са били около 100 хиляди включително учители,полиция и армия при население между 6 и 7 милиона. Знаеш ли защо в Интернет има по-малко данни за България публикувани от така наречения Нац Стат Институт в сравнение с бюлетина на ЦРУ?
В момента Швейцария е около 7 милиона + между 1 и 2 милиона гастарбайтери и така наречените "политически бежанци". Швейцария работи с 8 министерства, а този род дейност се отчита в отдел "услуги". Нито имат държавни служители, нито закон за защитата им.
Горките, как ли се оправят в кризата? И комитети не правят! Брутният им продукт е около 500 млрд$ срещу 40 за България!
Не знам ходил ли си в Швейцария, но там полицай ще видиш само ако имаш нужда от него.
Поздрави!



Всъщност реформата на администрацията ще се превърне в най-големия проблем пред ГЕРБ. Да оставим всичко останало, но не е малка и провокацията на привържениците на мафията и симпатизанти...

Обезателно е необходимо създаването на малки и ударни екипи, начело с доказали западния си тип на работа хора, които да накарат другите да работят.



http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=502032
Всичко е напълно блокирано: нито се плаща за завършени проекти, нито се тръгва към нови такива. Администрацията е спряла да работи и усвояването на структурните фондове продължава да е около нулата.

А е спряла по три причини: а) едни чиновници разбраха, че вече не може лесно да се краде; б) други така и не разбраха, какво точно трябва да се работи; в) трети знаят какво трябва да се работи, но не искат да го правят, за да не привличат внимание.



http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sedmicata/vupros_na_sedmicata/2010/04/27/893277_koi_sa_nai-golemite_slabosti_na_durjavnata/

Няма коментари: