сряда, 16 март 2011 г.

Повод - грамата на Пардю и "Рапона"

http://www.svobodata.com/page.php?pid=5167&rid=154
Грама на посолството на САЩ за организираната престъпност в България

И отдолу коментари:

Автор: Атанас Чобанов 15 Март 2011 23:52:23
Рапона не е в доклада, а в редакционните коментари предназначени за английскоговорящата публика.

Автор: Балтимор 16 Март 2011 04:11:34
Г-н Чобанов, какво да разбирам под "редакционните коментари предназначени за английскоговорящата публика"? На коя редакция по-точно? На Биволь или на Джеймс Пардю? Как са се появили в този вид? Знам че сте запознат, пояснете моля.

Автор: aaa 16 Март 2011 07:39:23
и к'во? нещо да се е променило от тогава? искам само да съм производител на мастило-много писане и накрая едно нищо...и пак писане...Българиьоооооо.....

Автор: Б. 16 Март 2011 08:03:29
За мен разсейването от същественото е едно от обясненията защо ДС продължава да ни върти на шиш...Та..Щом за някои важното в случая и "Ръпона" да е вътре, нищо не им пречи да го допишат. Да се обърнат и към Христо Бисеров от ДПС за да ги открехне за връзките на Ръпона с Йосич и към Антон Кутев, който е специалист по Цветелина Бориславова...Само искам да ги срещна с истината, че това няма да повиши изборните резултати на други, а напротив сочи ясно несъстоятелност. Което си е и доказателство за дереджето и перспективите им.

Автор: Въпрос към Чобанов 16 Март 2011 09:21:30
Има ли го Рапона при Пардю и ако не кой го дописа в Бивол?

Автор: Асен Стаматов 16 Март 2011 09:30:17
Грешката е моя ,за което се извинявам на Е.Сугарев. ..... към "Б" Не е въпроса ,дали го има Б.Борисов-Рапона в доклада или не ,а във факта че ГЕРБ е най-доброто "произведение" на бкп/бсп , под ръководството на кгб/дс

Автор: Б. 16 Март 2011 09:56:50
До Стаматов:
Може, но по тази логика няма нещо, което да не е тяхно произведение...Или поне - няма нещо, което избирателите да не познават като такова...Или те, избирателите са наясно, че не може да има нещо друго освен тяхно произведение, така че са преценили, на кое от техните произведения да вярват най-много и кое от техните произведения е "най-рационалното" за момента...Иначе и на мен ми се искат много неща, но ми писна да си губя времето и да ми губат времето и силите с невъзможности.

Автор: Б. 16 Март 2011 10:21:19
Много са ми интересни нашите "демократи". Дори така нареченият "Цвъцко" се оказва по-качествен европеец от тях като обявява вече за втори път, че няма да прави предизборна кампания с негативни изобразявания на противниците си.


Автор: Атанас Чобанов 16 Март 2011 11:07:52
@Балтимор

Първо прочетете това: http://www.bivol.bg/home/item/772-bgoc.html

Текстът на грамата на Balkanleaks е публикуван на български и на английски, след което следват редакционните коментари подписани от Биволъ. В тях се проследява съдбата на основните "герои" в грамата (кой убит, кой следствен...) и връзките им с лица и събития от българското съвремие след 2005 г. Решили сме, че е важно да се каже, че второразрядният сътрудник на СИК Бойко Борисов (с прякор Рапона), съдружник на Пашата и Иво Каменов от ТИМ във фабрика за контрабандни цигари е станал премиер с подкрепата на "свързания с руското разузнаване" Валентин Златев. Написали сме го подробно, за да го прочетат и осмислят наивниците, които мислят, че ГЕРБ е нещо по-различно, антикомунистическо, анти-ДС и се бори с престъпността.

3 коментара:

frog and roll каза...

Боабабе, това спомага ли за промяна на мнението ти за рапона? :Р

Boabab каза...

Миме, публикувам две допълнения, които разясняват:

Автор: Б. 16 Март 2011 11:23:35
Даже по време на Възраждането – “най-българското време” – неразбранщината е съпровождала всяко българско дело и е вливала горчилка в душите на най-ревностните родолюбци. “Прочие, мои мили едноплеменници, залудо барем едни други не се хулете!” – опитва се да ги вразуми Неофит Бозвели.

Аз затова си викам - едни са били в БКП, на други роднини са били в БКП, трети са били в ДС, четвърти са били приятели на СИКаджии, пети са били любовници на банкерки, шести - просто чикиджии. В същото време гледам ето това:

Плевнелиев днес:
""Ние като правителство ще направим толкова, колкото предишните други правителства на България направиха за 20 години", допълни министърът.

"При всеки голям инфраструктурен проект, какъвто е "Тракия", строителите са длъжни по договор да влагат качествени материали и да ги документират с всички изследвания и анализи и те са в пътната агенция. Има и възложител, който проверява всичко."

Автор: Самун Самунов 16 Март 2011 15:35:06
За мен управлението на Борисов е по-добро от това на тройната коалиция с лидери Станишев-Доган-Кобурггота.
Оттам-нататък всякакви носталгични стонове по този и онзи ми се струват излишни, докато този и онзи не наберат достатъчна скорост, за да се състезават равностойно с различните гарнитури на комунистите - БСП, ГЕРБ (БКП-слуги), ДПС, НДСВ, Атака, РЗС и пр.
Останалото е пилеене на гласове в полза на БСП (БКП-господари)...

Boabab каза...

Допълнение 2:

Смятам за срамно, да не изпитвам уважение към човека на когото разчитам. Все още съм на мнение, че Бойко Борисов е най-доброто, което България на практика може да има в момента. Плюс това го уважавам за опитите му да бъде доблестен и честен в тази обстановка. Бих му ръкопляскал ако съм близо до него.