вторник, 10 декември 2013 г.

Движение "22 септември" - 2

"Въпреки  различията по много въпроси с ГЕРБ, новосформиращия се Реформаторския блок, РЗС и други партии  в дясно и центъра - сме готови да  работим съвместно за постигане на конституционно мнозинство и свикване на Велико народно събрание за изработване на нова Конституция, която да гарантира българската независимост, да създаде правила и условия за върховенството на закона и създаде основата за икономическото възстановяване на България. Само с обединение, а не с противопоставяне може да се постигне нужното конституционно мнозинство за изработване и приемане на нова Конституция."

Този цитат е изключително важен. Но, предвид изразената по-нататък цел за отношение в Народното събрание 3 : 1,  аз лично бих го допълнил. Предвид задачите трябва да има обръщение и към обикновените хора, които гласуват, извън купените и докараните със заплаха,  за БСП и ДПС...Не само на тях трябва да се разясни какви са гаранциите, че няма пак някой да ги предаде, какви са гаранциите че в бъдеще ще защитим хората не само от произвола и престъпността по места в страната, но и ще ги защитим от бедността и беззаконието.  


Или въпросът е каква трябва да е фактическата "технология" за обединение, солидарност, градивност и действеност в обявената посока, която включва и контрол, който не зависи от някакви цели, желание и/или саботажи на индивиди, а стои обективно на базата на демократичността.

Няма коментари: