понеделник, 20 януари 2014 г.

Перспективи с поглед от 20.1.2013


Подлите времена - коментари

"Аз пък съвсем убедено твърдя, че ако тези повече от 2 млн българи бяха останали в България, днес България щеше да е друга. Ако тези хора си бяха дали труда да отделят време, пари и усилия да оправят собствената си държава, днес нямаше да бъдем на последно място в Европа по доходи, чувство за сигурност и щастие, продължителност на живот, прираст демографски... И на първо по нещастие, смъртност, корупция и още.. "

Не съм убеден. Хората, които разбираха виждаха още 70-те години, че всичко е загубено. Тези 2 милиона  ( става дума за зрелите от тях по онова време ) ако можеха да направят нещо щяха да го подготвят още преди 1989.

Така че, повечето от тях виждаха бъдещето непробиваемо, бяха "точни прагматици" и циници, на които беше ясно какво ще стане. Така нареченото ляво беше извънредно силно, несравнимо по-силно отколкото в другите източни страни.

Доколко Едвин е прав кои са останали тук, може да се доуточнява и може да се спори. Каквото ще да става нивото на публицистиката ни, както и коментарите, не излиза извън рамките  , които са разбираеми за изостаналите ни нива ( колкото  ида не ни се иска да го признаем )

А, това статукво, ако искаме да излезем от рамките на алтернатива като ГЕРБ ( с и без патерица ), има два пътя.

Единият е някакъв консенсус с истински или полуистински леви.

Другият е работа, дълга и продължителна с народа ( пак да си пусна модела ):
http://boababbg.blogspot.com/2013/12/blog-post_6202.html

И тъй като тези два пътя, след като се знаем, са много малко вероятни, за мен най-вероятен е сценарият, "отгатнат" от един екстрасенс, което прочетох днес: 2015 правителство начело с Фандъкова. Управлението на София, по нейно време, с условности или без условности е нещо голямо за възможностите ни.

Няма коментари: