сряда, 15 януари 2014 г.

За АБВ локумите и дъвките

Впрочем, ако оставим дъвките и локумите настрана, независимо дали нещо ще стане или няма да стане на практика, днес сутринта кметицата на Перник, мисля по Нова, изказа приоритетите, по които трябвало да има национално съгласие. Като че беше чела от "програмата" на Спасителният блок - демографска криза, образование, здравеопазване.

Разбира се, истината е в подробностите. А подробностите за някои на първо място са личностите, за други, етническият вот, който винаги ще изкриви демократичните резултати. Което ще се получи и от "вотът" на циганите, управляване по места от партийните барони, подхранвани от парични потоци идващи, например, от митниците. 

Тази безизходица, няма какво да се заблуждаваме, - ще рече Реформаторски, Десни, движения или Ранобудност - нямат никакви демократични шансове.

Ще рече - единственият шанс, предвид това, че на всички е ясно, че България загива, е разбирателство по темите, за които може да се постигне съгласие.

Нуждаем се от кратка и точна програма, с точни параметри и програма с отговорности и дати да бъде изпълнено.

Реформаторският блок, например, като че е чул тези ми призиви, отпреди време, и се е консолидирал по програмата и изпълнението й.

Ами да я пратят официално на АБВ и да чакаме реакциите им, без да си губим времето по предъвканите теми за архари, вълци и шлемове.

Няма коментари: