сряда, 28 октомври 2015 г.

Реформаторският блок, ДСБ и взаимоотношенията с ГЕРБ

Днес трябва ясно да направим няколко заключения:


1.Това че Реформаторския блок печели по-голяма подкрепа се дължи на това, че партиите в РБ успяха да запазят добри отношения. В този ред на мисли не приветствам "дребните" ходове - ала избора на Малинов.

2.Най-много одобрение спечели мъдростта да се участва в правителството на ГЕРБ, пред алтернативата бойкот  на ГЕРБ и "набутване" на страната към правителство с участието на БСП и/или ДПС.

3.Не бива да се лежи на "вътрешното убеждение", че участващите от РБ в правителството автоматично са по-добри от министрите на ГЕРБ. Изключително важно е реформаторите да не чакат смяната на собствените си министри, когато не се справят, да става по инициатива на ГЕРБ.  




Yanko Yanev Венцеслав Йонков Абсолютно е така и според мен първа точка в плана трябва да бъде системна и твърда политика в образованието. Трябва да се "произвеждат" (ако мога така да се изразя) мислещи и креативни хора, а не такива с шаблонно поведение, чийто цял живот е "копи и пейст".
Венцеслав Йонков
Венцеслав Йонков Yanko Yanev Дългосрочното решение - образование, и повишаване на политическата култура си стоят винаги. Най-важното на етапа е да се направи опит за генериране на стратегия. И някаква организираност. Която най-вероятно, както казахте предвид политическата култура, ще е неуспешна. Но най-малкото ще е изключително важен пример и демонстрация на НЕЩО извън констатациите.

Няма коментари: