четвъртък, 4 март 2010 г.

Паднали от небето

"malakai":
Почитаеми Logic,
Може ли правителство на 6 месеца да отговаря за неща, които са се трупали в продължение на години? Може ли проблемите на БАН възникнали преди толкова време да бъдат решени за толкова кратък перид от време? Споменавате полицаите и ватмани, аз мога да добавя и учителите и лекарите и почти всеки бранш, който пряко зависи от бюджета на държавата. Ами като добавим и пенсионерите в държавата? При липса на пари в бюджета, можете ли да ми кажете например Вие, как бихте преценили към кого да си изпълните ангажиментите поети от предишното правителство? Държавата не може да си покрие задълженията в момента към функциониращия бизнес, ДДС не се плаща с месеци, да не говорим че не са платени суми по договори за държавни поръчки. Част от тях да, попадат в сферата на корумпцията, но останалите?
На Дянков подхода е ясен, съкращава всичко което може да се спести, без да допусне срив във функционирането на системата.
Въпросът е каква е алтернативата?



Г-н Макалай, и аз съм изумен, че някои хора като че са живяли в друга страна и не знаят, че неща като се започне от света на личността и се стигне до личността на управленския апарат, да не говорим за материалната и организационна инфраструктура, са така разрушени, че надали и след поколения ще се оправят...Днес напълно достатъчно, защото е и единственото възможно, е да се тръгне постепенно в, не, не правилната, но поне не в грешната, като досега, посока.

Няма коментари: