сряда, 18 ноември 2015 г.

За цената на винетките, за справедливостта и социалната страна на държавата


Годишната винетка ще струва 97 лв. през 2016 г.

Несправедливостта при разпределението - имам предвид неразумно разплутия и неефективен държавен апарат - включително съдебна система, МВР, министерствата, както и техните предимства са причина хората да предпочитат държавата да се бръкне - ако ще със съкращения, за допълнителните разходи.


Ако получаваш доход над 2 хиляди лева не можеш да разбереш, че с пенсия и/или доход под 400 лева и винетка 65 лева е вече много. Опитайте се да подходите диференцирано - например в зависимост от оценката на возилото. Достатъчно е че тези с големи доходи плащат 10% , но и с праг.


 Има точна таблица за остатъчната цена на всеки автомобил в зависимост от годината на производство.


 Как е възможоно да мислите толкова малко за народа си. Та с нещо като горнопредложеното само ще спечелити популярност.


Готов съм да се обзаложа - с няколко процента отклонение-общо, че колите над 35 хиляди лева се карат от ( аз самият карам такава ) 20% нормално спечелени трудещи се, 10% - нормално спечелени пари от бизнесмени, 30% от престъпници, 10% държавни возила, 30% крадци държавни служители.


 Друга идея: Парите над 67-те лева за винетка да се набират от продадените литри бензин - като се пресметна колко е надценката и се вземе например половината. Едно гласуване в НС е достатъчно.

Няма коментари: