понеделник, 2 ноември 2015 г.

Достатъчен ли е успехът на ГЕРБ?




Tsvetan Tsvetanovр Фейсбук


ГЕРБ увеличава своето присъствие в местната власт с 22 областни центрове. От общо 5181 общински съветници 1727 са на ГЕРБ. Това е 1/3 от всички общински съветници, които има в страната. Заложихме да имаме над 100 кмета, сега са 129. Националният предизборен щаб на ГЕРБ си изпълни ангажимента. Имаме изключително добри резултати - над 70 % на първи тур от кметове в по-малки общини.
Широко скроен съм и винаги националните интереси са по-напред от партийните. Няма тази емоция, която имаше в РБ. Да са живи и здрави, пожелавам успех. Общите ни цели са по важни от това, което те направиха в тази кампания. Това са огромни усилия и много работа на всички структури, за което им благодаря.
 



Успехите са си успехи. Но, при положение, че няма алтернативи тези успехи са много опасни. В този ред на мисли: 

1.Не бива да се смята, че само Реформаторите са виновни за "дразгите" - винаги вина носят и двете страни. 

2.Изключително много трябва да се внимава за персоналната политика. За да не се получават грешки като с Фидосова, кмета на Плевен и други е нужно решенията да се вземат по задълбочено. 

3. Липса на истинска работа с гражданите - а нали сте "Граждани за..."  Забелязва се определено едно високомерие на всички нива в партията с подтекст "Ние знаем по-добре"....А страната, 

независимо че печелите не е добре и не се развива

достатъчно добре.

4.Промените в изборния кодекс трябва да касаят - електронизация във всичките й форми ( България е достатъчно напред, за да го направи това както трябва )...

Няма коментари: