събота, 6 март 2010 г.

Дебат ли?

В случая Дянков е изпратен от ББ, за да мълчи. Това за боксовата круша ми е много смешно. Ако искаше момчето би могъл да го разкатае. Доста е по-надарен словесно...А Първанов си изпуска нервите и каза неща - премислени или не, за които ще съжалява...

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=162658&srcpos=2


Пернишка трагикомедия
Първанов поиска оставката на Дянков за несъществуващи твърдения

http://www.capital.bg/show.php?storyid=868825

От публикуваната ( отново грешка явно, тъй като не е съгласувано нито записа нито пускането ) стенограма става ясно, че оставка не се иска заради "младия милиардер", нещо което Дянков не може да твърди, тъй като не го е проверил, а заради:

Да се извините на тези безработни, които вече са десетки и стотици хиляди само в рамките на тези 7-8 месеца. Да се извините на науката, която разбъркахте и предизвикахте невероятен хаос, от който не знам как ще излязат. Да се извините на хората с увреждания, които държахте в напрежение месеци наред. Да се извините на хората от армията и хората от МВР, защото и тези системи са на ръба на оцеляването с Вашата политика, която..., между другото да се извините, ако щете, и на Вашите колеги министри, защото и на тях сте им вързали ръцете.



С две думи това правителство закопа държавата, затова оставка и да си върнем Станишев и Доган, защото по-тяхно време беше по-добре и аз си мълчах доволен.


Но не само това Първанов иска и дебат:

Сега, разбира се, няма да водим този дебат, ние ще го водим публично оттук-нататък, имахте достатъчно време, не 100 дни, много повече, и този дебат ние ще си го проведем при цялата публичност.


Оставам обаче със чувството, че г-н Първанов не е готов да води дебат за Стойков-Николов, за мълчание по-време на безобразия с държавата през миналите 8 години и за цял списък теми, които години наред му се задават в Интернет...А можеше спокойно, да го прави. Има си Интернет...Изобщо явно е готов на дебат, когато интересите на определени групи от хора, явно закриляни през изминалите години, са засегнати...

2 коментара:

frog and roll каза...

От страни изглежда, Боабабе, че Сирищникът си връща на Дянков заради АЕЦ Белене. Което не означава, че вземам нечия страна - знаеш мнението ми и за едните, и за другите. :Р И накрая пак ще се спазарят за нещо.

Но няма лошо да извадят икономическите досиета на прехода. Само че много зависи КАК ще ги извадят.

П.П. Тази проверка с думи наистина е вбесяваща...

Boabab каза...

Не, той няма да извади никакви досиета, Миме. "Българската Коледа", всъщност извършена от всички нас, е единственото де факто, което ще е извършил.