понеделник, 4 април 2011 г.

Писмо срещу строежа на АЕЦ "Белене"

Давам адреси, където всеки, който споделя смисъла на долупредставеното писмо, може да си види избирателния район и да прати писмо до съответния си народен представител. Като пратя моето ще го пусна тук...

За тези в чужбина избирателния район е 32. Не успях да разбера от адресите кой е представителя за този 32 район...Утре ще се обадя в народното събрание и ще се информирам. Ще ви информирам.

http://rezultati.cik2009.bg/elected/index.html

търсене по
народен представител 32и избирателен район Ч

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B7%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD_%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD#.D0.93.D0.BB.D0.B0.D1.81.D1.83.D0.B2.D0.B0.D0.BD.D0.B5_.D0.B2_.D1.87.D1.83.D0.B6.D0.B1.D0.B8.D0.BD.D0.B0



До
Европейския парламент на Европейския съюз
Европейската комисия, като изпълнителния орган на Европейския съюз
Президента на Република България
Министър-председателя на Република България
Председателя на Народното събрание на Република България
Парламентарните групи в Народното Събрание на Република България

Уважаеми Дами и Господа,

С това писмо, ние група граждани, настояваме за отмяна на всеки по-нататъшен строеж на нови ядрени мощности в България.

Проблемите с опасността от радиоактивно заразяване на земята, което може да възникне по редица причини са толкова тежки и опасни, че никакви ползи не могат да оправдаят атомната енергетика, такава каквато е в момента.

Настояваме и за вземане на спешни мерки за диверсификация на доставчиците, тъй като в момента много голям процент от енергийните доставки в България зависят само от една държава.

Настояваме за увеличаване на използването на алтернативни енергийни източници за допълване на енергийния баланс на страната като геотермална енергия, енергия от биомаса, водноелектрически централи, вятър и слънце.

Настояваме, вместо строежа на атомната централа Белене, чийто строеж е планиран в доказано земетръсен район, предвидените средства да се инвестират за повишаване на ефективността при използване на енергията, осигуряване на безопасността при експлоатацията на вече построените мощности, както и в инвестиции за образование и обучение на българските граждани в усвояването на природосъобразни технологии.

Граждани на Република България:

Обмислям как и дали да прибавя изречение, в което се набляга, че стратегията на България да използва колкото се може повече енергия, стимулирана тъкмо с екстензивния, познат от социализма начин на производство и разхищение, което се съдържа и в плановете за построяване на АЕЦ "Белене", основно противоречи на съвремието и политиката на ЕС.

( доказано от факта, че "че за производството на единица продукт страната ни влага 8 пъти повече енергия, отколкото Холандия, например. Това прави икономиката ни неконкурентноспособна" http://www.ecoobserver.bg/bio-raznoobrazie-i-okolna-sreda/okolna-sreda/133-bulgaria-na-opashkata-po-efektivnost-ot-ekopolitiki.html )

Няма коментари: