петък, 8 април 2011 г.

Бойко Борисов и тънкия лед

http://www.dnevnik.bg/analizi/2011/04/07/1071705_koaliciiata_fukushima_i_evropeiskata_prinadlejnost_na/

Коалицията "Фукушима" и европейската принадлежност на България

"АЕЦ Белене е практическото обръщане на европейската, западната ориентация на България на 180 градуса, в полза на дългосрочен контрол на руските стратегически интереси върху България чрез енергийния монопол..."

В същото време Бойко Борисов подписа така нареченото "Евро плюс", а Чехия например, и не само тя, се дистанцира и то твърдо.


В случая наистина се стига до изключително емблематични за Бойко Борисов и ГЕРБ ситуации. Достатъчно ли е само това, че си значително по-добър от тройната и Станишев, и да имаш във вътрешен план някои успехи, за да си полезен за страната!?

Липсата на алтернатива ли е малко или много застраховката за "решенията" към които клони Борисов.

Аз лично клоня към инициатива за изпращането на следващо писмо, където с дебели букви да се подчертае, че не сме съгласни с:

"руските стратегически интереси върху България чрез енергийния монопол."

В същото писмо би могло да се напомни, че липсата на достатъчно опит във външнополитически план би могъл да се компенсира с копиране на външнополитическите решения по отношение на ЕС на Чехия.

Така или инак тези дни Бойко Борисов стигна до най-тънкия лед в досегашното си управление. И само неспособността на Синята коалиция и на олигархичната и наследствена управляваща върхушка в БСП да се реформират могат да продължават да го оставят легитимен.

Няма коментари: