четвъртък, 28 април 2011 г.

Посланикът на Германия Матиас Хьопнер:


Българското правосъдие дели своите клиенти на обикновени граждани и недосегаеми. Така смята посланикът на Германия у нас Матиас Хьопфнер, който в интервю за Дойче веле говори за дефицитите на българската демокрация.


http://www.svobodata.com/page.php?pid=5434&rid=29&archive=


Автор: Б. 27 Април 2011 12:41:20
Специално за посланика:

Ето, едно Мими, умишлено е проваляло едни от най-важните дела, а те го наказват с 10% намаляване на заплатата...А Мимето сигурно, както всички предполагат, е припряло тъкмо до тези 10%.

http://dnes.dir.bg/news/zaplata-vissh-sadeben-savet-operatzia-oktopod-mimi-petrova-8503221?nt=9
Отрязаха заплатата на съдийка по делото ”Октопод”

От цялата работа става ясно, че и ВСС е доста справедлив и "независим". Ако е в моята фирма и Мимето и ВСС ще ги уволня начаса. Колкото и да са независими.

Автор: Kardinal Richellieu 27 Април 2011 13:14:50
Attn.:Автор Б:
Sehr gehehrter colleague,
sollte,das irgendwie von dem Boftscafter gelesen werden,dann moge auch Seine EXCELLENZ wissen:Die europeische Gedult,
seie schon langst fast vollkommen
erschopft erschopft geworden sein und die letten Gewsprdeche zwischen Italien und Frankreich zeigen auch,das selbe bzw.- m a n c h e T r o y a P f e r d e!
Europe moge sich mehr kummern fuer "Shengen",aber mit sehr erfahrenen Leuten an der Macht!
Die Zweit der "Freundschaft" sei nicht mehr "WORKABLE!!


Автор: Б. 27 Април 2011 14:00:25
Да, колега. Тяхното търпение е изчерпано, но ние искаме конкретни действия. На фона на всичките тези случаи, които посланика ги има като списък е време да бъде обявен мораториум с изключително ясно УСЛОВИЕ - моментално да се поемат всички дела, където става дума за престъпления от определен калибър нагоре да бъде поет от Европейски съд, който да дефинира границите, в които могат да бъдат осъдени тези наши АБОНАТИ.

И нека цитирам нещо, което искам отново да е ясно:

Да, Европейският съюз ни отговаря, че това е вътрешна работа на България, но явно че с решенията си и функционирането си този съд всъщност нарушава законите и същността на целия съюз.
Ясно е че построен така, да поддържа явна престъпност, да нарушава на най-нормални категории на справедливост и логика този съд не може да бъде преборен с вътрешни сили.
Наистина функционираща така България нарушава същността на съществуването на ЕС.
И не е ли нарушаването на основните демократични правила в нашата страна и липсата на достатъчно действена реакция от страна на ЕС доказателство за провала на целия съюз?!

Автор: Б. 27 Април 2011 14:09:20
ТЕ се подиграват не само с един цял народ, но и с уж една от най-мощните структури в света. В края на крайщата колко пъти в историята се оказваше, че определени сили трябваше да предприемат действия противоречащи на международното право, за да прекъснат явни престъпления вътре в определени страни и така да съдействат за предотвратяване на много по-тежки последствия.

И не означава ли например принципното непротиворечие откъм сегашното правителство към ЕС именно покана за намеса.


Автор: Б. 27 Април 2011 14:50:22
А ето фактически какво става в страната:

http://dnes.dir.bg/news/mvr-nikolay-tzonev-tencho-popov-8504607?nt=4

Колкото и лошо да е полицейското превишаване на правата за какво всъщност става дума - за напълно невинни граждани, тероризирани от полицията или за една система, която е така устроена че определени граждани да са напълно невинни и дори тероризирани.


Липсата на каквито и да е възможности за въвеждане на ред в страната се крепи тъкмо на свързаните системи на правораздаването и институциите, които го прилагат само ако име изрични ползи, задачи или симулации.

"В нормална държава би било невъзможно към 20% от разходите на селските стопани да отиват за охрана на собствеността и продукцията им; в държава, чийто министър-председател е бивш охранител, това е напълно естествено. Както и естествено бе той да се откаже от една нелоша идея полицията и армията да пазят реколтата. Все пак станеше ли това, освен с воя срещу полицейщината Борисов щеше да се сблъска с нарасналата през демократичните години правозащитна вълна, помитаща всяка идея за ред с приказките за естествени етнически права "

http://v3rmin.blogspot.com/2011/03/blog-post.html

Няма коментари: